A Szentatya a grúz karitatív szervezetek képviselőivel találkozott Tbilisziben

Ferenc pápa – 2016. október 1., szombat | 18:31

Ferenc pápa helyi idő szerint délután 5 órakor köszöntötte a tbiliszi kamilliánus egészségügyi központ előtt az egyházi karitatív művek munkatársait és a betegeket, összesen mintegy 700 személyt.

A Betegeket Szolgáló Szabályozott Papok Rendje 1998 óta van jelen az országban, és szoros együttműködést folytat a grúz Karitásszal. A rend Tbiliszi külvárosában működő kórháza az olasz Karitász támogatásával jött létre és mintegy 400 ezer embert befogadó térséget lát el díjmentesen. Az intézmény rövid idő alatt a grúz főváros egyik legfontosabb egészségügyi központjává vált, az állami egészségügyi ellátásban pedig modellként szolgál.

Ferenc pápa a kamilliánus központ előtt összegyűlt egészségügyi munkatársakat, önkénteseket nagy szeretettel köszöntötte, hangsúlyozva, hogy tevékenységükben nap mint nap kinyilvánítják a szükséget szenvedő embertársak iránti szeretetüket. Ferenc pápa háláját fejezte ki ezért a szolgálatért, amely az ország keresztényei és más vallású hívei közötti testvéri együttműködés. A karitatív cselekedetekben való találkozás a szeretetközösségről való tanúságtétel is egyben, amely hozzásegít az egységhez vezető folyamathoz. „A szegény és gyenge embertársaink Krisztus testének megtestesítői, akiket érdek nélkül kell szolgálni a Szentlélek ereje által” – mondta Ferenc pápa.

Beszédében külön köszöntötte az idős, beteg és fájdalmakkal küszködő híveket. „Isten sosem hagy el benneteket, mindig mellettetek van, és készen áll arra, hogy meghallgasson benneteket. Isten erőt ad az élet nehéz perceiben. Jézus kiválasztottjai vagytok, aki a szenvedő emberekkel hasonult, kinyilvánítva fájdalmait szenvedéstörténetén keresztül” – ezekkel a szavakkal bátorította a pápa a kamilliánus egészségügyi központ betegeit.

A karitatív tevékenység a szolgáló egyház gyümölcse, amely reményt ad és Isten irgalmasságáról tanúskodik. Ezért az egészségügyi dolgozók küldetése nagyon nagy feladat – magyarázta a Szentatya arra buzdítva a jelenlévőket, hogy továbbra is az egyházban éljék meg szolgálatukat. Tegyenek tanúságot Isten szeretetéről a társadalomban. „Szűz Mária, a végtelen szeretet képmása segítsen benneteket utatokon” – fejezte be beszédét Ferenc pápa.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria