A torontói szlovák görögkatolikus egyházmegye püspökévé szentelték Marián Andrej Pacákot

2018. szeptember 14. péntek 18:54

Szeptember 2-án a szlovákiai Nagymihályban szentelte püspökké Marián Andrej Pacák görögkatolikus atyát az eperjesi érsek, Jan Babják metropolita. A szentelésen a három magyar görögkatolikus hierarcha is jelen volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentelést Jan Babják metropolita mellett Milan Chautur kassai püspök és Peter Rusnak pozsonyi püspök végezte. Szentbeszédet mondott Cyril Vasil érsek, a keleti kongregáció tikára.

A meghívott főpásztorok között Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök és Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök is jelen volt.

Marián Andrej Pacák a torontói szlovák görögkatolikus egyházmegye harmadik püspöke lett.

Székfoglalóját szeptember 15-én tartja Kanadában, a torontói Istenszülő születése katedrálisban.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Byzantinos

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök