Adományok egy Kovászna megyei kórháznak és idősek otthonának

2018. augusztus 10. péntek 11:48

Újabb adományozási akciót kezdeményezett augusztus 7-én a Wegener-Pro Sanitate Alapítvány. A szervezet munkatársai a kézdivásárhelyi kórház pszichiátriai osztályát látták el százhúsz rend ágyneművel.

A városi kórház ezen osztályának befogadóképessége hatvan személy, azért az adományozók – gondolván az ágyneműcserére – százhúsz darabbal lepték meg a kórházat; az adományt pelenkákkal egészítették ki.

A kézdiszentléleki Szent Klára Idősek Otthona egy kerékpárt, tisztítószereket és pelenkákat kapott az alapítvány jóvoltából. A kerékpár nagy sikernek örvendett: az egyik idős bácsi azonnal felpattant rá, és a falu felé vette az irányt. Nagy boldogság volt, hiszen eddig a bácsi a kapun sem járt ki – mondta el Sárkány Hanna, a Wegener-Pro Sanitate Alapítvány munkatársa.

Forrás: Romkat.ro/Iochom István, Háromszék

Fotó: Wegener-Pro Sanitate Alapítvány

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-maradjunk-szofogadok-maradjunk-isten-igejenek-befogadoi-szent-istvan-napi-szentmise
„Maradjunk Szófogadók, maradjunk Isten Igéjének befogadói” – Szent István-napi szentmise Budapesten

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatott be szentmisét augusztus 20-án Budapesten, a Szent István-bazilika előtt, majd vezette a Szent Jobb-körmenetet. A szentmise szónoka Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök volt.

2018. augusztus 20. hétfő
okumenikus-istentiszteletet-tartottak-budapesten-augusztus-20-eloestejen
Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a magyarországi keresztény egyházak vezetői augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az ökumenikus imádságon Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett.

2018. augusztus 20. hétfő