Adományok egy Kovászna megyei kórháznak és idősek otthonának

2018. augusztus 10. péntek 11:48

Újabb adományozási akciót kezdeményezett augusztus 7-én a Wegener-Pro Sanitate Alapítvány. A szervezet munkatársai a kézdivásárhelyi kórház pszichiátriai osztályát látták el százhúsz rend ágyneművel.

A városi kórház ezen osztályának befogadóképessége hatvan személy, azért az adományozók – gondolván az ágyneműcserére – százhúsz darabbal lepték meg a kórházat; az adományt pelenkákkal egészítették ki.

A kézdiszentléleki Szent Klára Idősek Otthona egy kerékpárt, tisztítószereket és pelenkákat kapott az alapítvány jóvoltából. A kerékpár nagy sikernek örvendett: az egyik idős bácsi azonnal felpattant rá, és a falu felé vette az irányt. Nagy boldogság volt, hiszen eddig a bácsi a kapun sem járt ki – mondta el Sárkány Hanna, a Wegener-Pro Sanitate Alapítvány munkatársa.

Forrás: Romkat.ro/Iochom István, Háromszék

Fotó: Wegener-Pro Sanitate Alapítvány

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
remenyunk-oka-isten-igazmondo-es-huseges-udvardy-gyorgy-kalocsai-szekesegyhaz-bucsujan
Reményünk oka: Isten igazmondó és hűséges – Udvardy György a kalocsai székesegyház búcsúján

Udvardy György pécsi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alelnöke főcelebrálásával mutattak be ünnepi, búcsúi szentmisét augusztus 15-én a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.

2018. augusztus 16. csütörtök
ferenc-papa-isten-teljes-embert-akarja-megmenteni
Ferenc pápa: Isten a teljes embert akarja megmenteni

Nagyboldogasszony főünnepén délben Ferenc pápa a vatikáni Apostoli Palotában található dolgozószobájának ablakából imádkozta el az Úrangyala imádságot a Szent Péter téren összegyűlt hívekkel és zarándokokkal.

2018. augusztus 16. csütörtök