Adományok egy Kovászna megyei kórháznak és idősek otthonának

2018. augusztus 10., péntek | 11:48

Újabb adományozási akciót kezdeményezett augusztus 7-én a Wegener-Pro Sanitate Alapítvány. A szervezet munkatársai a kézdivásárhelyi kórház pszichiátriai osztályát látták el százhúsz rend ágyneművel.

A városi kórház ezen osztályának befogadóképessége hatvan személy, azért az adományozók – gondolván az ágyneműcserére – százhúsz darabbal lepték meg a kórházat; az adományt pelenkákkal egészítették ki.

A kézdiszentléleki Szent Klára Idősek Otthona egy kerékpárt, tisztítószereket és pelenkákat kapott az alapítvány jóvoltából. A kerékpár nagy sikernek örvendett: az egyik idős bácsi azonnal felpattant rá, és a falu felé vette az irányt. Nagy boldogság volt, hiszen eddig a bácsi a kapun sem járt ki – mondta el Sárkány Hanna, a Wegener-Pro Sanitate Alapítvány munkatársa.

Forrás: Romkat.ro/Iochom István, Háromszék

Fotó: Wegener-Pro Sanitate Alapítvány

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat