Adományok egy Kovászna megyei kórháznak és idősek otthonának

2018. augusztus 10. péntek 11:48

Újabb adományozási akciót kezdeményezett augusztus 7-én a Wegener-Pro Sanitate Alapítvány. A szervezet munkatársai a kézdivásárhelyi kórház pszichiátriai osztályát látták el százhúsz rend ágyneművel.

A városi kórház ezen osztályának befogadóképessége hatvan személy, azért az adományozók – gondolván az ágyneműcserére – százhúsz darabbal lepték meg a kórházat; az adományt pelenkákkal egészítették ki.

A kézdiszentléleki Szent Klára Idősek Otthona egy kerékpárt, tisztítószereket és pelenkákat kapott az alapítvány jóvoltából. A kerékpár nagy sikernek örvendett: az egyik idős bácsi azonnal felpattant rá, és a falu felé vette az irányt. Nagy boldogság volt, hiszen eddig a bácsi a kapun sem járt ki – mondta el Sárkány Hanna, a Wegener-Pro Sanitate Alapítvány munkatársa.

Forrás: Romkat.ro/Iochom István, Háromszék

Fotó: Wegener-Pro Sanitate Alapítvány

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-beke-hidjai-bolognaban-tartjak-vallasok-kozotti-nemzetkozi-talalkozot
A béke hídjai – Bolognában tartják a vallások közötti nemzetközi találkozót

Idén október 14. és 16. között 32. alkalommal szervezi meg a Sant’Egidio közösség azt a nemzetközi béketalálkozót, amelyen – a II. János Pál pápa által Assisiben 1986-ban megrendezett találkozó nyomán – a világ vallási vezetői párbeszédet folytatnak és hitet tesznek a béke mellett.

19:57
huseges-imadsaguk-tartja-meg-vilagot-nagyszulok-zarandoklata-az-alsoszentivani-kegyhelyre
Hűséges imádságuk tartja meg világot – Nagyszülők zarándoklata az alsószentiváni kegyhelyre

Október 13-án Alsószentivánon, a Fatimai Szűz első hazai kegyhelyén tartott Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök ünnepi szentmisét, amelyben a nagyszülőket külön áldásban részesítette.

19:12