Anyák napja a pozsonyi magyar katolikus közösségben

2018. május 9. szerda 14:48

Május 6-án, anyák napján a pozsonyi ferences templomban a délelőtti magyar nyelvű szentmisén köszöntötte a magyar katolikus közösség az édesanyákat. A liturgia után a pozsony-mélyúti Mária-kegyhelynél imádkoztak a hívek és kérték az anyákért Szűz Mária közbenjárását.

KÉPGALÉRIA – klikk a  képre!

A szentmise keretében a gyerekek megajándékozták anyukáikat egy-egy szál virággal, szeretetük és hálájuk jeleként. Minden jelen lévő édesanyát köszöntöttek, és gondoltak azokra is, akik nem vettek részt a szentmisén. A gyerekek vihettek egy szálat az oltár elé kihelyezett virágokból, hogy azt később átadva köszönthessék anyukájukat, vagy elvihették azt édesanyjuk sírjára. A szentmisében áldást kapott egy gyermeket váró édesanya is.

A mise után a pozsony-mélyúti Szűz Mária-barlangnál folytatódott az ünnep. Égi Édesanyánkat imával, énekkel és a loretói litánia elimádkozásával köszöntötték a fiatalok és az idősebbek, kifejezve Szűz Mária iránti tiszteletüket, hálájukat.

A közösség imádkozott a köztünk lévő édesanyákért és azokért is, akik már befejezték földi zarándokútjukat. A fohászok sora Dsida Jenő Hálaadás című költeményének soraival zárult: „Halld meg, jó Istenem, legbuzgóbb imámat: / Köszönöm, köszönöm az édesanyámat!”

Forrás és fotó: Pozsonyi magyar katolikus közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
lelki-gondjainkrol-nem-csak-plebanosoknak-es-teologusoknak
Lelki gondjainkról – nem csak plébánosoknak és teológusoknak

A plébánosok és teológusok napja résztvevői különleges előadásokat hallhattak október 18-án Pannonhalmán: Anselm Grün OSB lelki gondjainkról, Tomáš Halík professzor pedig hit és hitetlenség kérdéseiről osztotta meg gondolatait a gimnázium dísztermében.

17:53
huszeves-az-alsoszentmartoni-szent-marton-ovoda
Húszéves az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda. Az október 15-én tartott jubileumi ünnepségen Udvardy György megyéspüspök megáldotta a máriagyűdi kegyszobor másolatát, amit az óvodában helyeztek el.

17:06