Anyák napja a pozsonyi magyar katolikus közösségben

2018. május 9. szerda 14:48

Május 6-án, anyák napján a pozsonyi ferences templomban a délelőtti magyar nyelvű szentmisén köszöntötte a magyar katolikus közösség az édesanyákat. A liturgia után a pozsony-mélyúti Mária-kegyhelynél imádkoztak a hívek és kérték az anyákért Szűz Mária közbenjárását.

KÉPGALÉRIA – klikk a  képre!

A szentmise keretében a gyerekek megajándékozták anyukáikat egy-egy szál virággal, szeretetük és hálájuk jeleként. Minden jelen lévő édesanyát köszöntöttek, és gondoltak azokra is, akik nem vettek részt a szentmisén. A gyerekek vihettek egy szálat az oltár elé kihelyezett virágokból, hogy azt később átadva köszönthessék anyukájukat, vagy elvihették azt édesanyjuk sírjára. A szentmisében áldást kapott egy gyermeket váró édesanya is.

A mise után a pozsony-mélyúti Szűz Mária-barlangnál folytatódott az ünnep. Égi Édesanyánkat imával, énekkel és a loretói litánia elimádkozásával köszöntötték a fiatalok és az idősebbek, kifejezve Szűz Mária iránti tiszteletüket, hálájukat.

A közösség imádkozott a köztünk lévő édesanyákért és azokért is, akik már befejezték földi zarándokútjukat. A fohászok sora Dsida Jenő Hálaadás című költeményének soraival zárult: „Halld meg, jó Istenem, legbuzgóbb imámat: / Köszönöm, köszönöm az édesanyámat!”

Forrás és fotó: Pozsonyi magyar katolikus közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
egyhazi-szemelyeket-tuntettek-ki-nemzeti-unnepunk-alkalmabol-89515
Egyházi személyeket tüntettek ki nemzeti ünnepünk alkalmából

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára Budapesten a Pesti Vigadóban augusztus 17-én, pénteken, az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából.

2018. augusztus 17. péntek
a-vilagban-elo-karmelita-kozosseg-tagjainak-fogadalomtetele-nyiregyhazan
A világban élő kármelita közösség tagjai tettek ígéretet Nyíregyházán

Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban a Nagyboldogasszonyról nevezett Világban Élő Kármelita Közösség (VÉK) öt tagja végleges ígéretet tett a Sarutlan Kármeliták Világi Rendjére, hárman pedig elkezdték a felkészülési időt.

2018. augusztus 17. péntek