Anyák napja a pozsonyi magyar katolikus közösségben

2018. május 9. szerda, 14:48

Május 6-án, anyák napján a pozsonyi ferences templomban a délelőtti magyar nyelvű szentmisén köszöntötte a magyar katolikus közösség az édesanyákat. A liturgia után a pozsony-mélyúti Mária-kegyhelynél imádkoztak a hívek és kérték az anyákért Szűz Mária közbenjárását.

KÉPGALÉRIA – klikk a  képre!

A szentmise keretében a gyerekek megajándékozták anyukáikat egy-egy szál virággal, szeretetük és hálájuk jeleként. Minden jelen lévő édesanyát köszöntöttek, és gondoltak azokra is, akik nem vettek részt a szentmisén. A gyerekek vihettek egy szálat az oltár elé kihelyezett virágokból, hogy azt később átadva köszönthessék anyukájukat, vagy elvihették azt édesanyjuk sírjára. A szentmisében áldást kapott egy gyermeket váró édesanya is.

A mise után a pozsony-mélyúti Szűz Mária-barlangnál folytatódott az ünnep. Égi Édesanyánkat imával, énekkel és a loretói litánia elimádkozásával köszöntötték a fiatalok és az idősebbek, kifejezve Szűz Mária iránti tiszteletüket, hálájukat.

A közösség imádkozott a köztünk lévő édesanyákért és azokért is, akik már befejezték földi zarándokútjukat. A fohászok sora Dsida Jenő Hálaadás című költeményének soraival zárult: „Halld meg, jó Istenem, legbuzgóbb imámat: / Köszönöm, köszönöm az édesanyámat!”

Forrás és fotó: Pozsonyi magyar katolikus közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd
Seregély István: Útravaló – 2019. január 23.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 23.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 23.

Mai evangélium – 2019. január 23.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 3,1–6

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle