Átadták a délvidéki muzslyai Emmausz Kollégium új tornatermét

2015. december 10. csütörtök, 14:26

Német László SVD nagybecskereki püspök áldotta meg a szalézi fenntartásban működő muzslyai Emmausz Kollégium most átadott tornatermét. A szórványintézmény növendékei mellett a muzslyai plébánia is rekreációt és rendezvényeket szolgáló helyszínt kapott ezzel a közösségi teremmel.

Az átadóünnepségre Magyarországról és a Vajdaság egész területéről érkeztek vendégek, közéleti szereplők. A kollégium növendékeinek jelenlétében Kövér László, az Országgyűlés elnöke vágta át a nemzeti színű szalagot. Az anyaországi támogatásból épült létesítménybe eddig mintegy 500 ezer eurót fektettek be – a beruházás 700 ezer eurós támogatásból valósul meg –, néhány további munkát még az elkövetkező időszakban végeznek el. Kövér László az anyaországi magyarság nevében is megköszönte azt az áldozatos munkát, amit Kalapis Sztoján SDB atya, a kollégium vezetője végez munkatársaival a szórványban, hiszen a kollégium immár tizenhárom éve a bánsági magyarság megmaradását szolgálja.

Az ünnepség keretében Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök megáldotta az új tornatermet. A főpásztor kiemelte a muzslyai plébánián szolgáló szalézi atyák széles körű tevékenységének szükségességet, akik összetartják és erősítik a helyi plébániaközösséget, a kollégiummal pedig szélesebb körben, a bánsági régióból érkező fiataloknak biztosítanak lehetőséget a továbbtanuláshoz.

Kalapis Sztoján SDB, az Emmausz Kollégium igazgatója arról beszélt, hogy egy álom valósult meg számukra, hiszen 2002 óta szerettek volna egy tornatermet a fiúk, ahol sportolhatnak, edzhetnek. A tornatermet már szeptember óta használják, minden kollégista nagy örömére.


Az ünnepség keretében labdarúgó-mérkőzést játszott az Országgyűlés csapata, a kollégium dolgozóiból és nevelőiből álló csapat, valamint a Császárkert Kft. fiataljai és a kollégium bentlakóiból verbuválódott focisták csapata. A tornát az Országgyűlés csapata nyerte.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

12:53
jakubinyi-gyorgy-ersek-kiterjeszti-csiksomlyoi-bucsut-papalatogatas-napjara-is
Jakubinyi György érsek kiterjeszti a csíksomlyói búcsút a pápalátogatás napjára is

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek január 21-én ünnepi körlevelet adott ki a pápalátogatással kapcsolatban.

08:01
Seregély István: Útravaló – 2019. január 22.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 22.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 22.

Mai evangélium – 2019. január 22.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 2,23-28

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle