Az esküvő egy nap, de a házasság egy életre szól – Jegyes Hétvégét tartottak Szegeden

2019. április 10., szerda | 13:14

A fenti mottóval hirdette meg a Házas Hétvége mozgalom közössége a Jegyes Hétvége programot. Az április 5–7-ig Szeged-Szentmihályon megrendezett programra 13 fiatal pár jelentkezett az ország különböző településeiről.

A péntek délutántól vasárnap délutánig tartó, bentlakásos, intenzív hétvégén a Szendrényi és az Oszwald házaspárok, valamint Thorday Attila újszegedi plébános tanúságtevő bevezetői segítették a részt vevő fiatalokat kapcsolatuk megalapozásában és megerősítésében.

A program olyan témákat érintett, mint az önismeret, a nyílt párbeszéd, a férfi és női szerepek a házasságban, a gyermekáldás, a kommunikáció a családban, a kiengesztelődés, a házasság szentségi mivolta, a házasság mint a szeretet jele az Egyház és a világ számára.

Ez immár a 48. olyan Jegyes Hétvége volt, amit az elmúlt másfél évtizedben a Házas Hétvége katolikus lelkiségi mozgalom szervezett hazánkban. A rendezők a résztvevőktől kaptak már olyan visszajelzést, hogy a hallott témákról ugyan már ők is beszélgettek korábban, de nem olyan mélységben, mint amit a hétvége biztosított számukra.

*

Kiknek javasolt a Jegyes Hétvége? Olyan házasságkötési szándékkal együttjáró párok jelentkezését várják, akik készek dolgozni kapcsolatukon, és akik elfogadják, hogy ez a lelkigyakorlat a Katolikus Egyház tanítása szellemében zajlik.

Miben lesz részük a résztvevőknek? Tartalmas bevezetőkben és nagyon sok, kettesben töltött időben – egymással beszélgetve. A következő hétvégékre a www.jegyeshetvege.hu oldalon lehet jelentkezni.

Forrás és fotó: Házas Hétvége

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-husvet-vigiliajan-felelem-kozombosseg-ellenere-szivunk-tele-van-remennyel-es-orommel
Erdő Péter húsvét vigíliáján: a félelem, közömbösség ellenére szívünk tele van reménnyel és örömmel

Jóban-rosszban, szenvedésben és örömben összetartva segítsük egymást anyagilag, testileg és lelkileg egyaránt és bátorító, vonzó, erőt sugárzó jel lehessünk az egész világ előtt – mondta Erdő Péter bíboros, prímás húsvét vigíliáján Budapesten, a zsúfolásig megtelt Szent István-bazilikában.

2019. április 20., szombat
krisztus-feltamadasa-lathato-es-lathatatlan-vilag-talalkozasa
Ternyák Csaba: Krisztus feltámadása – A látható és a láthatatlan világ találkozása

Ternyák Csaba egri érsek írásával kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, kegyelemmel teljes húsvéti ünnepeket!

2019. április 20., szombat
Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle