Bálint Annuska szociális testvér gyémántfogadalmát ünnepelték Gyergyóhodoson

2017. július 14. péntek 10:01

Július 9-én a gyergyóhodosi Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban ünnepelték Bálint Annuska szociális testvér fogadalomtételének hatvanadik évfordulóját.

Az idők folyamán három szociális testvér tett első fogadalmat a gyergyóhodosi templomban: Kacsó Júlia 1956-ban, Bálint Annuska 1957. május 7-én, illetve Klein Brigitta 1958-ban. Annuska testvér hatvan esztendővel ezelőtt Feigl Mátyás plébános és a Ikrich Erzsébet Auguszta elöljáró jelenlétében tette le fogadalmát.

Július 9-én a hálaadó szentmise keretében a gyémántfogadalmas testvér elmondta a fogadalmi imát, majd szólt a jelen lévő hívekhez. A szentmise után Pál Vilmos gyergyóhodosi plébános kötetlen ünneplésre hívta a hálaadásra érkezett szociális testvéreket.

Az ünneplő közösség meglátogatta a templomtól nem messze lévő, Ferencz Amália Zita testvér által épített lelkigyakorlatos, nyaraló házat, mely jelenleg nincs a társaság tulajdonában, illetve a Gyergyóhodossal összenőtt Salamáson lévő házat is, ahol körülbelül tíz évig élt a Szociális Testvérek Társasága erdélyi kerületének alapítója, Ikrich Erzsébet Auguszta testvér.

Annuska testvér felidézve a salamási éveket elmondta: „Egyik alkalommal a szentmiséről együtt mentünk haza Auguszta testvérrel. Ő megkérdezte tőlem, hogy milyen jelmondatot választok a közelgő fogadalomtételre. Kértem Auguszta testvért, hogy mondjon ő nekem valamilyen jelmondatot, mert nekem hirtelen nem jutott az eszembe semmi. És ő sugallta tulajdonképpen a jelmondatomat: „Az Úr az” (Jn 21,12). Én az örökfogadalom-tételnél sem változtattam meg ezt a jelmondatot.

Úgy próbálom megélni, hogy amikor ez a szentírási rész elhangzik a szentmisében, mindig hála-szentmisét mondatok, és akkor, az a nap egy lelkinap számomra. Ez a felismerés életem legnagyobb istenélménye. Az is örömöt jelent számomra, hogy éppen az a tanítvány ismerte fel ezt, akit ő nagyon szeretett. Úgyhogy Auguszta testvérnek köszönhetem ezt a jelmondatot.”

Forrás: Puskás Attila/Romkat.ro

Fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kisfalusi-m-klaveria-kapta-szent-erzsebet-rozsaja-dijat
Kisfalusi M. Klavéria kapta a Szent Erzsébet rózsája-díjat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ebben az évben Kisfalusi M. Klavériának adományozta a Szent Erzsébet rózsája-díjat. A kitüntetést Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke adta át november 17-én, Budapesten, a Szent Margit Gimnázium dísztermében megtartott ünnepségen.

2017. november 17. péntek
legyunk-huszezren-fabry-kornel-videoban-is-hiv-kozos-szentsegimadasra
Legyünk húszezren! – Fábry Kornél videóban is hív a közös szentségimádásra

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve különleges szentségimádást hirdettek meg november 25-ére: egy időben, de különböző helyszíneken imádhatjuk a világmindenség királyát.

2017. november 17. péntek