Bemutatkozott a budaörsi karitászcsoport

Kishírek – 2018. április 24., kedd | 14:45

Április 16-án a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatója és igazgatóhelyettese kereste fel a budaörsi karitászcsoportot, hogy megbeszélést folytassanak az eredményes együttműködés elősegítése érdekében.

A látogatásra az EFOP 1.3.5-16-2016 Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével A karitatív segítségnyújtás előmozdítása szakértők és önkéntesek bevonásával elnevezésű pályázat keretén belül került sor. Az egyházmegyei karitász központjából Nagy Lajosné karitászigazgató és Sinkovicsné Máté Hortenzia igazgatóhelyettes kereste fel a budaörsi önkénteseket.

Nagy Lajosné elmondta, fontosnak érzi, hogy az egyházmegye területén működő karitászcsoportokkal személyesen is felvegye a kapcsolatot az eredményes együttműködés elősegítése érdekében. A karitásztagok tájékoztatása, ösztönzése, a tapasztalatcsere, a közvetlen segítségnyújtás a csoportoknak egybevág a pályázatban foglalt célkitűzésekkel, miszerint az önkéntes, karitatív munkátminél szélesebb körben kell propagánli a rászorulók hatékonyabb támogatása érdekében.

A kölcsönös bemutatkozás és köszöntés után Nagy Lajosné tájékoztatta a jelenlevőket a különböző karitászprogramokról, amelyeknek a megvalósításában az önkéntesek munkájára is számítanak. Ezek után szó esett a csoport helyi adottságairól, nehézségeirőlés örömeiről. Nehézséget jelent, hogy nincs megfelelő közösségi ház, ahol rendszeresen összejöhetnének a tagok, valamint hiányzik a megfelelő raktárhelyiség is. Örömmel töltötte el viszont a csoportot a  hajléktalanok karácsonyi ebédje és a rendezvények pozitív visszhangja.

A beszélgetés során megfogalmazódtak kérdések és válaszok az élelmiszermentéssel, valamint a Katolikus Karitász országszerte meghirdetett képzéseivel kapcsolatban. A szakmai megbeszélést az „Enni adok, enni kapok” élelmiszergyűjtődoboz, valamint a templomkertben elhelyezett Prohászka Ottokár szobor megtekintése követte.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria