Blogfigyelő: La Vigna del Signore

Nézőpont – 2011. augusztus 6., szombat | 17:29

A La Vigna del Signore, vagyis az Úr szőlőskertje című blog nyújtja a leginkább átfogó képet a vatikáni témájú, olasz nyelvű internetes naplók közül. Röviden szerepel benne minden fontos vatikáni, illetve a katolikus egyházzal kapcsolatos hír. A szerző – aki nem nyújt magáról információt - a legfrissebb fotókkal illusztrálja az általa idézett híreket, illetve gyakran tesz fel a szövegekhez a Rome Reports és a YouTube oldalaira feltöltött videófilmeket.

A La Vigna del Signore blog alcíme: Az egyház XVI. Benedekkel. Valóban napjaink egyházának hű tolmácsolója, a Szentatya minden tevékenységéről, döntéséről, tanításáról, utazásáról időben értesülhetünk. Fő forrásai a Vatikáni Rádió, a SIR és a Zenit hírügynökség, a Vatican Insider, a L’Osservatore Romano, de átvesz híreket több olasz hírügynökségtől és gyakran idéz más katolikus bloggerek írásaiból is.

A felület jobb oldalán található címkék gyakorlati eligazítást nyújtanak: hírt ad a pápa közeljövőben esedékes programjairól, linkkel kapcsolódik a pápai liturgikus szertartásokról szóló vatikáni információs oldalhoz. Szintén linkekkel kapcsolódik a pápa olyan közelmúltbeli szerepléseihez, amelyekről televíziós felvétel készült.  A fontosabb pápai látogatásokról, tanításokról, és az ünnepekről dossziéba gyűjti az általa közölt információkat, ily módon egyetlen kattintással informálódhatunk a minket érdeklő témában megjelent írásokról. Ilyen dossziék például: a Szentatya esedékes németországi és anconai látogatása; pappá szentelésének 60. évfordulója; a Verbum Domini apostoli buzdítás; XVI. Benedek találkozásai a szexuális visszaélések áldozataival, illetve a Szentszék válaszai a pedofília vádjaira; a Legio Christi mozgalom megújulási folyamatának mozzanatai.

A felület baloldali részén más katolikus blogok legfrissebb híreiről tájékozódhatunk.

Korábbi részek:
Whispers in the Loggia
Vitrearum's Church Art: középkori egyházi művészet
Andrea Tornielli Vatikán-szakértő blogja
Paolo Rodari: Palazzo Apostolico
Damian Thompson
Biztos út blog
Új Liturgikus Mozgalom
Standing on My Head
Új Teológiai Mozgalom
A kontinuitás hermeneutikája
Bad Vestments
Mi a blog?


Thullner Zsuzsanna/Magyar Kurír