Börtönben az iskolai szexuális nevelés ellen tiltakozó keresztény szülők

Kitekintő – 2011. március 11., péntek | 17:05

Németországban egy négygyermekes keresztény házaspárt előbb pénzbírságra, majd börtönbüntetésre ítéltek, amiért nem engedték, hogy gyermekeik részt vegyenek az iskolai szexuális oktatáson. 2006-ban Heinrich és Irene Wienst 2340 eurós bírság megfizetésére kötelezték, amiért nem engedték el gyermekeiket a kötelező oktatásra. Miután nem voltak hajlandóak fizetni, mindkettejüket 43 nap börtönbüntetéssel sújtották. Heinrich augusztus 26-tól október 6-ig letöltötte a börtönbüntetést, Irene most tölti.

Az alsó tagozatosoknak szóló szexuális oktatás a tananyag „színjátékszerű megjelenítését” is magában foglalja, és a hivatalos indoklás szerint a gyermekek közötti szexuális molesztálás megelőzését szolgálja. A Heinrich házaspár viszont úgy véli: az oktatás és az előadás egyaránt csupán arra jó, hogy szexuálisan aktivizálja a gyermekeket. Ezért a baptista szülők úgy döntöttek, maguk kívánják keresztény nemi erkölcsre nevelni gyermekeiket – írja a christian.org.uk.

A szülők jogainak védelmében fellépő Alliance Defense Fund (ADF) képviselője szerint Németországban 2006 óta mintegy harmincöt szülőt sújtottak bírsággal vagy börtönbüntetéssel, amiért nem engedték, hogy gyermekeik részt vegyenek az oktatáson. A börtönbüntetés időtartama általában négy naptól másfél hónapig terjedt.

Az ADF spanyol társszervezetének főtitkára, Teresa Garcia-Noblejas az EWTN Newsnak nyilatkozva rámutatott: a németországi kötelező szexuális oktatás nyíltan sért „minden, a szülők alapvető jogaira vonatkozó nemzetközi és európai törvényt.” Reményét fejezte ki, hogy a Heinrich házaspár ügyét vizsgáló strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elítéli Németországot, „mert ha nem, az ügy veszélyes precedenssé válhat. Ha a szülők ezen szabadsága kérdésessé válik, az sok más szabadságot is fenyeget.” A pozitív döntés viszont nemcsak Németországban, hanem egész Európában megerősítené a szülők jogait – fogalmazott.

„Az egész ügy mögött egy pártoktól független ideológia rejlik, melynek üzenete az, hogy a gyermek az államé, fejlődése és lelkiismerete az állam ügye. Furcsa, hogy Európában, ahol oly nagy gonddal igyekeznek a gyermekeket minden testi és erkölcsi veszélytől megóvni, a szülők nem dönthetik el szabadon, milyen nevelést kapjon gyermekük egy ilyen kényes területen” – mondta a főtitkár.

Magyar Kurír

(mk)

Kép: womenofgrace.com