Budapesten tartotta évkezdő értekezletét a Katolikus Karitász

2019. január 17. csütörtök, 16:58

A budapesti Magyar Szentek templomában tartotta évkezdő értekezletét a Katolikus Karitász január 14-én, hétfőn.


Képünk illusztráció

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Katolikus Karitász püspök-elnöke részvételével gyűltek össze a tizenhat egyházmegye karitászigazgatói, hogy megbeszéljék a 2018-as év eredményeit, tanulságait, és egyeztessék a jövőbeli programokat.

A tanácskozás a karácsonyi ünnepkör programjainak elemzésével kezdődött; elhangzott, milyen nagy sikerrel zárult az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akció, a „Tárjátok ki a szíveteket” tartósélelmiszer-gyűjtési akció és az „Angyalbatyu” ajándékgyűjtő program. A konkrét adatok feldolgozása még folyamatban van.

A 2019-es országos segélyprogramok – a LAK6 lakhatási támogatás, a kisgyermeket nevelők támogatása a DM üzletlánccal együttműködésben, a „Zöldellő kertek” vetőmagakció, a „Szép Otthonok Program”, valamint az „Akarom” program – továbbra is a rászoruló családok megsegítését tűzik ki célul, egyre inkább az öngondoskodás felé irányítva a családokat.

A segélyprogramok és a 2019-re tervezett rendezvények áttekintése mellett szóba került a karitászképzések (alap-, idősgondozó, illetve beteglátogató képzés) egyre szélesebb körű megvalósításának szükségessége, hogy az önkéntesek megfelelő szakmai tudással rendelkezzenek a rászorulók megsegítésében.

A 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretein belül a Katolikus Karitász hivatott az Egyház szociális, karitatív oldalát bemutatni. A tervekről és elképzelésekről Zagyva Richárd országos igazgatóhelyettes számolt be.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

16:42
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00