Budapesti egyetemistákkal találkozott az apostoli nuncius

2019. február 22., péntek | 13:03

Február 21-én, Szent Péter apostol székfoglalása ünnepének előestéjén Michael A. Blume SVD érsek, apostoli nuncius meglátogatta új közösségi termükben a fővárosban tanuló és hetente összejövő katolikus egyetemistákat.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Pákozdi István egyetemi lelkész bemutatta Michael A. Blume érseknek a Magyar Szentek templomát, amely otthont ad az egyetemi lelkészségnek is, majd a körülbelül kétszáz egyetemista nevében köszöntötte az apostoli nunciust.

A fiatalokkal való találkozó gitáros énekekkel és közös imádsággal kezdődött.

Michael A. Blume SVD válaszolt az egyetemisták korábban összegyűjtött kérdéseire – melyek többek között az életére, magyar származására, diplomáciai tevékenységére, a menekültkérdésre, a régi és az új liturgiára, a katolikus hívek lelki életére és Ferenc pápára vonatkoztak. Arra a kérdésre, hogy a Szentatya mikor jön Magyarországra, a nuncius mosolyogva válaszolta: ezt ő sem tudja.

Megemlékezett Amerikába kivándorolt magyar nagymamájáról, aki sohasem tanult meg odakint angolul. A plébánia és az iskola fontos gyújtópont volt a kivándoroltak életében – mondta Michael A. Blume. Ferenc pápa romániai látogatásával kapcsolatban kifejezte: a pápa ismeri az ottani problémákat, és beszél az ottani püspökökkel, bátorítja őket, és keresi a választ a felmerült kérdésekre.

Az érsek tanulásra, gondolkodásra és imádságra biztatta a fiatalokat. Ajánlotta a Gaudete et exsultate és az Amoris laetitia kezdetű pápai dokumentumok tanulmányozását.

Az apostoli nuncius és a budapesti katolikus egyetemisták találkozója a pápai himnusz eléneklésével és Michael A. Blume érsek áldásával ért véget.

Forrás: Budapesti Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség

Fotó: Czétényi Benjamin

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat