Budapesti egyetemistákkal találkozott az apostoli nuncius

2019. február 22., péntek | 13:03

Február 21-én, Szent Péter apostol székfoglalása ünnepének előestéjén Michael A. Blume SVD érsek, apostoli nuncius meglátogatta új közösségi termükben a fővárosban tanuló és hetente összejövő katolikus egyetemistákat.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Pákozdi István egyetemi lelkész bemutatta Michael A. Blume érseknek a Magyar Szentek templomát, amely otthont ad az egyetemi lelkészségnek is, majd a körülbelül kétszáz egyetemista nevében köszöntötte az apostoli nunciust.

A fiatalokkal való találkozó gitáros énekekkel és közös imádsággal kezdődött.

Michael A. Blume SVD válaszolt az egyetemisták korábban összegyűjtött kérdéseire – melyek többek között az életére, magyar származására, diplomáciai tevékenységére, a menekültkérdésre, a régi és az új liturgiára, a katolikus hívek lelki életére és Ferenc pápára vonatkoztak. Arra a kérdésre, hogy a Szentatya mikor jön Magyarországra, a nuncius mosolyogva válaszolta: ezt ő sem tudja.

Megemlékezett Amerikába kivándorolt magyar nagymamájáról, aki sohasem tanult meg odakint angolul. A plébánia és az iskola fontos gyújtópont volt a kivándoroltak életében – mondta Michael A. Blume. Ferenc pápa romániai látogatásával kapcsolatban kifejezte: a pápa ismeri az ottani problémákat, és beszél az ottani püspökökkel, bátorítja őket, és keresi a választ a felmerült kérdésekre.

Az érsek tanulásra, gondolkodásra és imádságra biztatta a fiatalokat. Ajánlotta a Gaudete et exsultate és az Amoris laetitia kezdetű pápai dokumentumok tanulmányozását.

Az apostoli nuncius és a budapesti katolikus egyetemisták találkozója a pápai himnusz eléneklésével és Michael A. Blume érsek áldásával ért véget.

Forrás: Budapesti Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség

Fotó: Czétényi Benjamin

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő
Útravaló – 2019. március 26.

Útravaló – 2019. március 26.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. március 26.

Mai evangélium – 2019. március 26.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 18,21–35

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle