Budapesti egyetemistákkal találkozott az apostoli nuncius

2019. február 22., péntek | 13:03

Február 21-én, Szent Péter apostol székfoglalása ünnepének előestéjén Michael A. Blume SVD érsek, apostoli nuncius meglátogatta új közösségi termükben a fővárosban tanuló és hetente összejövő katolikus egyetemistákat.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Pákozdi István egyetemi lelkész bemutatta Michael A. Blume érseknek a Magyar Szentek templomát, amely otthont ad az egyetemi lelkészségnek is, majd a körülbelül kétszáz egyetemista nevében köszöntötte az apostoli nunciust.

A fiatalokkal való találkozó gitáros énekekkel és közös imádsággal kezdődött.

Michael A. Blume SVD válaszolt az egyetemisták korábban összegyűjtött kérdéseire – melyek többek között az életére, magyar származására, diplomáciai tevékenységére, a menekültkérdésre, a régi és az új liturgiára, a katolikus hívek lelki életére és Ferenc pápára vonatkoztak. Arra a kérdésre, hogy a Szentatya mikor jön Magyarországra, a nuncius mosolyogva válaszolta: ezt ő sem tudja.

Megemlékezett Amerikába kivándorolt magyar nagymamájáról, aki sohasem tanult meg odakint angolul. A plébánia és az iskola fontos gyújtópont volt a kivándoroltak életében – mondta Michael A. Blume. Ferenc pápa romániai látogatásával kapcsolatban kifejezte: a pápa ismeri az ottani problémákat, és beszél az ottani püspökökkel, bátorítja őket, és keresi a választ a felmerült kérdésekre.

Az érsek tanulásra, gondolkodásra és imádságra biztatta a fiatalokat. Ajánlotta a Gaudete et exsultate és az Amoris laetitia kezdetű pápai dokumentumok tanulmányozását.

Az apostoli nuncius és a budapesti katolikus egyetemisták találkozója a pápai himnusz eléneklésével és Michael A. Blume érsek áldásával ért véget.

Forrás: Budapesti Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség

Fotó: Czétényi Benjamin

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda