Családi krízisintervenciós képzést tartottak a nagyváradi karitász szervezésében

Külhoni – 2017. április 25., kedd | 10:35

Tíz, szociális szférában működő civil szervezet önkéntesei vettek részt április 22-én Nagyváradon azon a családi krízisintervenciós képzésen, amelyet a nagyváradi Caritas Catolica szervezett a svájci finanszírozású VOLO projekt keretében.

A képzés központi témája a hátrányos helyzetű családok segítése volt az önkéntesség keretei között. Nagy Andrea, a karitász munkatársa és Haier-Sikolya Emma szociálpedagógus elméleti és gyakorlati ismereteket osztottak meg a résztvevőkkel, akik elmondhatták és elemezhették segítő munkában szerzett tapasztalataikat.

Szó volt a hagyományos és a modern családmodellek jellemzőiről, a családdinamikáról, valamint a krízis fázisairól is, nem és életkor szerint. A gyakorlati részben az önkéntesek saját tapasztalataikat is megosztották, konkrét eseteket ismertetve, így az egész foglalkozásnak bizonyos fokig szupervíziós jellege is volt – mondta el Haier-Sikolya Emma.

A képzést a Svájci–Román Együttműködési Alap társfinanszírozásával zajló „Szociális szolgáltatások regionális önkéntes-hálózata Bihar, Szatmár és Szilágy megyékben” (VOLO) elnevezésű projekt keretében rendezték meg. A projekt kezdeményezője a nagyváradi Caritas Catolica, partnere a Szatmári Egyházmegyei Caritas.

Az ingyenes tematikus képzéssorozat következő alkalma május 6-án, szombaton lesz 9 és 13 óra között; témája a fogyatékkal élő felnőttekkel végzett önkéntes munka lesz. További információ és jelentkezés a volo.caritas@gmail.com e-mail-címen.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria