Danila Castelli csodálatos gyógyulása Lourdes-ban

2016. január 18. hétfő 19:54

Danila Castelli gyógyulása az orvosok által is elismert 69. csoda, amely Lourdes-ban történt, és amit tudományosan nem lehet megmagyarázni.

Az 1946-ban született olasz Danila Castelli, egy nőgyógyász szakorvos felesége és négy gyermek édesanyja betegségének első, legérezhetőbb tünete a magas vérnyomás volt, ami éles, gyakran visszatérő rohamokban jelentkező fájdalmakat okozott. 34 éves korában, 1989. május 4-én a lourdes-i szentélybe zarándokolt. Miután megmártózott a medence vizében, megmagyarázhatatlan módon hirtelen nagyon jól érezte magát. Meggyógyult ott, ahol Szűz Mária 1858-ban megjelent Bernadette Soubirous-nak.

„Mint Bernadettet, minket is várnak Lourdes-ban. Még ha látszólag csupán csak a kíváncsiság hajt is oda, a valóságban a Szűzanya hív minket” – fogalmazott Castelli asszony.

Hét év kezelés és több fájdalmas műtét után (méhét és hasnyálmirigyét eltávolították), a teljes kimerültség határán volt. Férje arra az elhatározásra jutott, hogy mielőtt ismét az USA-ba utaznak azért, hogy orvosspecialistákkal konzultáljanak, elviszi feleségét Lourdes-ba.

Danila – a végsőkig legyengülve – teljesen bizonyos volt abban, hogy ez életének utolsó útja lesz. „Kérni akartam az Urat, hogy vigyen el, legyen vége már. A végét jártam. Nem csak én, a családom is. De nekünk mindig az életet kell kérnünk. Szégyelltem magam, mert vannak olyan emberek, akiknek sokkal rosszabb a helyzete, az állapota, mint az enyém. Hát ezért inkább az életet kértem, hogy legalább a gyermekeimnek tudjak még adni.”

Férje számára, aki nemrég tért katolikus hitre, a zarándoklat ötlete teljesen abszurdnak tűnt. Ekkor következett be a második csoda. A férj hite. „A bemerítkezés rövid ideig tartott. Férjem egy belső hang szólítására jött oda hozzám, s ezt mondta: »Tudom: most minden rendbe jött, neked volt igazad.«” – magyarázza Danila.

A harmadik csoda a megbocsátás csodája volt. Egy család, amelynek egységét szétrombolta nemcsak a betegség, hanem még a jogviták is, amik szembeállították őket azokkal, akik felelősek a hatástalan kezelésekért.

Röviddel a gyógyulás után bejelentette az esetet Lourdes-ban, a gyógyulási tényeket jegyző hivatalban (Office of Medical Observations Sanctuary of Lourdes). Több mint húsz év vizsgálat, ügyintézés után a több mint száz orvosból és szakértőből álló hivatal egyhangúlag elfogadta Castelli asszony tartós és végleges gyógyulásának tényét. Ezzel igazolták, hogy az a szindróma, amitől huszonegy éven át szenvedett, teljesen megszűnt, s ennek nincs tudományos magyarázata. 2011-ben egy másik, nemzetközi tudományos bizottságot bíztak meg, hogy klinikai diagnosztikával erősítsék meg, a gyógyulás valóban csoda volt.

A hivatal elnöke, Alessandro di Franciscis orvos közölte a Giovanni Giudici padovai püspök által szervezett egyházmegyei bizottság véleményét. „A püspök úr elismerte a gyógyulás csodáját, s ezt a gyógyulást mint »jelet«, ahhoz hasonlót, mint amilyeneket Jézus visz végbe az evangéliumban.”

Az asszony így vallott a lourdes-i csodáról: „Tizenhárom éven át a kereszten szerettem Jézust, s Ő azt kérte tőlem, ezentúl jó egészségben szeressem tovább. Önző voltam, de rájöttem, hogy nem magamért élek, hanem mások javát kell szolgálnom, a gyerekeimért kell tevékenykednem, segítséget kell nyújtanom másoknak. Azért szabadulunk meg a halál torkából, hogy végre elkezdjünk járni, haladni a mi utunkon… Teljesen szabadnak éreztem magam arra, hogy igent vagy nemet mondjak. Még mindig vétkezem, követek el bűnt. A csoda engem normálissá tett, egy normális teremtménnyé, minden nyomorúságommal és gyengeségeimmel együtt. Jézus nem tagadja meg barátait. Boldoggá tesz, hogy tanúskodhatom az örömről. Annak a mélységes öröme ez, amit akkor érzek át, ha Lourdes-ba megyek, ahol Istennel találkozom, és beszélgetek Vele.”

Danila Castelli az alábbi videóban beszél gyógyulásáról:

Forrás: Ateleia

Fordította: Mézner Mariann

Fotó: Wikipédia; Caminoways.com; Aleteia.org; En.lourdes-france.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-biboros-ujabb-ot-evre-az-istentiszteleti-es-szentsegi-kongregacio-tagja-lett
Erdő Péter bíboros újabb öt évre az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció tagja lett

Ferenc pápa Erdő Péter bíborost újabb öt évre kinevezte az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció (Congregatio de Cultu Divino et Disciplina Sacramentorum) tagjává, amiről október 12-én kelt levelében Robert Sarah bíboros, a testület prefektusa értesítette a főpásztort.

15:55
-az-ugyunk-kozos-gyerek-piarista-tanoda-nyilt-satoraljaujhelyen
„Az ügyünk közös: a gyerek” – Piarista tanoda nyílt Sátoraljaújhelyen

Miben áll a piarista titok? Milyen pluszt adhat egy tanodának, ha piarista kezelésbe kerül? Október 20-án, a sátoraljaújhelyi Új Hely Tanoda megnyitóján ezekre a kérdésekre kerestünk választ.

13:10