Egyházmegyei karitászönkéntesek találkozója Nagybecskereken

2018. május 17. csütörtök 09:46

Fontos, hogy megérezzétek, hogy a Szentlélek által milyen nagy dolgot bíz rátok a mennyei Atya – hangsúlyozta előadásában Gyuris László püspöki helynök, székesegyházi plébános az egyházmegyei karitász önkénteseinek nagybecskereki találkozóján május 11-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Előadásában Gyuris László az evangélium hirdetésének három fő útjáról – a személyes példáról, az igehirdetésről és a krisztusi közösségről – beszélt. „Az evangelizáció legjobb útja a személyes példa. Ti vagytok, akik személyes példával végzitek a diakóniát, ami az Egyház harmadik alappillére. Az Egyházban arra kaptatok küldetést, hogy személyes példátok látható is legyen.”

A püspöki helynök kiemelte a közösség fontosságát, továbbá, hogy elsősorban tanúkként kell jelen lennünk környezetünkben. Szólt az egyházmegyében zajló folyamatokról is, amelyek változásokra hívnak. A zsinati logóban a szív nyitva van: „legyünk mi is nyitottak, hívjunk meg és képezzünk ki segítőket” – buzdított a nagybecskereki székesegyházi plébános.

Gyuris László előadását követően Elias Ohoiledwarin SVD atya tartott zenés áhítatot. Imákkal és dalokkal dicsőítette az Urat. A jelenlévők örömére egy indonéz Mária-éneket is elénekelt.

Az önkéntes karitászmunkatársak részt vettek a májusi ájtatosságon, majd a szentmisén, melyet Gyuris László székesegyházi plébános mutatott be Király Tibor kisoroszi plébánossal.

Halmai Tibor, a Nagybecskereki Püspökségi Caritas igazgatója köszönetet mondott a szeretetszolgálatot aktívan gyakorló csókai, padéi, szajáni, tiszaszentmiklósi, törökbecsei, nagybecskereki, muzslyai, nezsényi, zichyfalvi (Plandište) önkénteseknek, akik közösségük rászorulóin igyekeznek segíteni. „A volontőrök szíve nagy, lehetőségeik tárháza, segíteni akarásuk határtalan” – hangzott el a nagybecskereki összejövetelen.

A karitászvezető felhívta a figyelmet arra, hogy idén a Nagybecskereki Egyházmegye ad otthont a szerbiai karitászönkéntesek találkozójának  június 16-án a székesegyházban – s minthogy szervezője a Nagybecskereki Püspökségi Caritas, erre az eseményre is várják a plébániák önkénteseit.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a L’Eco di Bergamo című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek
vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-junius-2-an
Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága úrnapjához kapcsolódva június 2-án délután 5-től szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon. Továbbra is lehet új helyszíneket regisztrálni a Corpus Domini weboldalon.

2018. május 25. péntek