Egyházmegyei karitászönkéntesek találkozója Nagybecskereken

2018. május 17. csütörtök 09:46

Fontos, hogy megérezzétek, hogy a Szentlélek által milyen nagy dolgot bíz rátok a mennyei Atya – hangsúlyozta előadásában Gyuris László püspöki helynök, székesegyházi plébános az egyházmegyei karitász önkénteseinek nagybecskereki találkozóján május 11-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Előadásában Gyuris László az evangélium hirdetésének három fő útjáról – a személyes példáról, az igehirdetésről és a krisztusi közösségről – beszélt. „Az evangelizáció legjobb útja a személyes példa. Ti vagytok, akik személyes példával végzitek a diakóniát, ami az Egyház harmadik alappillére. Az Egyházban arra kaptatok küldetést, hogy személyes példátok látható is legyen.”

A püspöki helynök kiemelte a közösség fontosságát, továbbá, hogy elsősorban tanúkként kell jelen lennünk környezetünkben. Szólt az egyházmegyében zajló folyamatokról is, amelyek változásokra hívnak. A zsinati logóban a szív nyitva van: „legyünk mi is nyitottak, hívjunk meg és képezzünk ki segítőket” – buzdított a nagybecskereki székesegyházi plébános.

Gyuris László előadását követően Elias Ohoiledwarin SVD atya tartott zenés áhítatot. Imákkal és dalokkal dicsőítette az Urat. A jelenlévők örömére egy indonéz Mária-éneket is elénekelt.

Az önkéntes karitászmunkatársak részt vettek a májusi ájtatosságon, majd a szentmisén, melyet Gyuris László székesegyházi plébános mutatott be Király Tibor kisoroszi plébánossal.

Halmai Tibor, a Nagybecskereki Püspökségi Caritas igazgatója köszönetet mondott a szeretetszolgálatot aktívan gyakorló csókai, padéi, szajáni, tiszaszentmiklósi, törökbecsei, nagybecskereki, muzslyai, nezsényi, zichyfalvi (Plandište) önkénteseknek, akik közösségük rászorulóin igyekeznek segíteni. „A volontőrök szíve nagy, lehetőségeik tárháza, segíteni akarásuk határtalan” – hangzott el a nagybecskereki összejövetelen.

A karitászvezető felhívta a figyelmet arra, hogy idén a Nagybecskereki Egyházmegye ad otthont a szerbiai karitászönkéntesek találkozójának  június 16-án a székesegyházban – s minthogy szervezője a Nagybecskereki Püspökségi Caritas, erre az eseményre is várják a plébániák önkénteseit.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
lelki-gondjainkrol-nem-csak-plebanosoknak-es-teologusoknak
Lelki gondjainkról – nem csak plébánosoknak és teológusoknak

A plébánosok és teológusok napja résztvevői különleges előadásokat hallhattak október 18-án Pannonhalmán: Anselm Grün OSB lelki gondjainkról, Tomáš Halík professzor pedig hit és hitetlenség kérdéseiről osztotta meg gondolatait a gimnázium dísztermében.

2018. október 19. péntek
huszeves-az-alsoszentmartoni-szent-marton-ovoda
Húszéves az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda. Az október 15-én tartott jubileumi ünnepségen Udvardy György megyéspüspök megáldotta a máriagyűdi kegyszobor másolatát, amit az óvodában helyeztek el.

2018. október 19. péntek