Együtt ünnepelték ezüstmiséjüket a győri szeminárium egykori növendékei

2018. június 14. csütörtök 12:00

Nyolcan fejezték be tanulmányaikat a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézetben 1993-ban. Négyüket a Győri, négyüket a Szombathelyi Egyházmegye szolgálatára szentelte fel püspökük. Pappá szentelésük 25. évfordulója alkalmából június 11-én szentmisét ünnepeltek a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepet megtisztelte jelenlétével Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök, aki a Győri Egyházmegye főpásztoraként 1993. június 18-án a Nagyboldogasszony-székesegyházban pappá szentelte a győri egyházmegyés növendékeket. 

A szentmise főcelebránsa Balázs Tamás, a győri Szent Imre-templom plébánosa volt. Koncelebrált az évfolyamtársak közül a Győri Egyházmegyéből Simonics Péter tárkányi, Varga Imre ácsi és Winkler Zsolt öttevényi plébános; a Szombathelyi Egyházmegyéből Gaál Sándor szombathely-oladi, Kovács György győrvári és Stift Zoltán sorokpolányi plébános. A jubilánsokkal koncelebrált Magyaros László győr-belvárosi segédlelkész.

Winkler Zsolt atya szentbeszédében felidézte a szemináriumi éveket, áldozópappá szentelésüket, valamint az elmúlt huszonöt év lelkipásztori szolgálatát.

A szentmise végén a jubilánsok együtt adtak ezüstmisés áldást a jelen lévő hívekre.

Végül a Könnyező Szűzanya oltáránál hálát adtak az elmúlt huszonöt év kegyelmeiért.

Szöveg és fotó: Vaday Tamás / Győri Szent Imre Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
az-intezmeny-es-misszios-kuldetes-szolgalataban
Az intézmény és a missziós küldetés szolgálatában – Mohos Gábort, az MKPK búcsúzó titkárát kérdeztük

Mohos Gábornak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkárának a nyár folyamán jár le második mandátuma. Tíz éven át volt a testület titkára. Eddigi feladatairól, tapasztalatairól és jövőbeli munkájáról kérdeztük.

19:59
alakitsd-eletedet-az-ur-keresztjenek-titka-szerint-pap-es-diakonusszenteles-kaposvaron
Alakítsd életedet az Úr keresztjének titka szerint! – Pap- és diakónusszentelés Kaposváron

Varga László megyéspüspök kézfeltétele és az Egyház imája által áldozópappá szentelte Fodor Béla és Kisiván Csaba diakónusokat, illetve diakónussá szentelte Tölgyesi Dávid és Vida Zoltán kispapokat a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban június 23-án.

18:33