Együtt ünnepelték ezüstmiséjüket a győri szeminárium egykori növendékei

2018. június 14. csütörtök 12:00

Nyolcan fejezték be tanulmányaikat a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézetben 1993-ban. Négyüket a Győri, négyüket a Szombathelyi Egyházmegye szolgálatára szentelte fel püspökük. Pappá szentelésük 25. évfordulója alkalmából június 11-én szentmisét ünnepeltek a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepet megtisztelte jelenlétével Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök, aki a Győri Egyházmegye főpásztoraként 1993. június 18-án a Nagyboldogasszony-székesegyházban pappá szentelte a győri egyházmegyés növendékeket. 

A szentmise főcelebránsa Balázs Tamás, a győri Szent Imre-templom plébánosa volt. Koncelebrált az évfolyamtársak közül a Győri Egyházmegyéből Simonics Péter tárkányi, Varga Imre ácsi és Winkler Zsolt öttevényi plébános; a Szombathelyi Egyházmegyéből Gaál Sándor szombathely-oladi, Kovács György győrvári és Stift Zoltán sorokpolányi plébános. A jubilánsokkal koncelebrált Magyaros László győr-belvárosi segédlelkész.

Winkler Zsolt atya szentbeszédében felidézte a szemináriumi éveket, áldozópappá szentelésüket, valamint az elmúlt huszonöt év lelkipásztori szolgálatát.

A szentmise végén a jubilánsok együtt adtak ezüstmisés áldást a jelen lévő hívekre.

Végül a Könnyező Szűzanya oltáránál hálát adtak az elmúlt huszonöt év kegyelmeiért.

Szöveg és fotó: Vaday Tamás / Győri Szent Imre Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-felemelo-feladat-igazat-szolni-es-igazkent-elni
Ferenc pápa: Felemelő feladat igazat szólni és igazként élni!

November 14-én a Szentatya a nyolcadik paranccsal folytatta a tízparancsolatról szóló katekézissorozatát. Kiemelte, hogy nemcsak szavainkkal, hanem tetteinkkel és egész lényünkkel kell az igazságról tanúságot tennünk.

2018. november 14. szerda
-itt-mindig-var-benneteket-valaki-kapolnamegaldas-kaposvari-nagyboldogasszony-iskolakozpontban
„Itt mindig vár benneteket valaki” – Kápolnamegáldás a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpontban

Varga László megyéspüspök november 13-án ünnepi szentmise keretében megáldotta a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kápolnáját. A kápolna védőszentjének II. János Pál pápát választották, akinek ereklyéjét az oltárban helyezték el.

2018. november 14. szerda