Megkezdődött a Családbarát Médiáért díj 2015 közönségszavazása

Hazai – 2015. december 3., csütörtök | 16:48

2015. december 1–31-ig lehet szavazni a Családbarát Médiáért díj 2015 tizenkét jelöltjére.

A legtöbb szavazatot gyűjtő újságíró lesz a Családbarát Médiáért díj 2015 közönségdíjasa, aki pénzjutalommal járó elismerésben részesül; a szavazók közül egy valaki pedig wellnesshétvégét nyer.

Szavazni december 1. és 31. között a Média a Családért Alapítvány honlapján lehet; a jelöltekről ITT olvashatnak, valamint ugyanitt találják a jelölt írásokat is.

A Családbarát Médiáért díj 2015 fődíját és a közönségdíjat díjkiosztó rendezvényen adják át 2016. január 21-én a Várkert Bazár épületében.

A Családbarát Médiáért díj és különdíjai, közönségdíja bátorítani hivatott az újságírókat, hogy a divatos trendek ellenére hivatásuk útján erősítsék a hagyományos családképet.

Célja, hogy növelje az újságírók társadalmi kérdések iránti érzékenységét, valamint szakmai megbecsülését, és a médiában dolgozók figyelmét felhívja arra, milyen fontos szerepük és felelősségük van az olyan folyamatok alakulásában, mint például a család- és gyermekbarát közgondolkodás elterjedése.

Az elismerést évente egyszer ítélik oda több rangos különdíjjal együtt, de az ehhez szükséges munka egész évben zajlik. A jelölteket a zsűri havonta választja ki a javasolt médiamegjelenések közül, minden hónapban egyet, ez a tizenkét jelölt médianyilvánosságot is kap a Képmás családmagazin nyomtatott és online felületein. Közülük kerül ki végül az év Családbarát Médiáért díjasa, szintén a zsűri döntésének megfelelően, aki 500 ezer Ft pénzjutalomban is részesül.

A Családbarát Médiáért díjat 2006-ban alapították. A Képmás családmagazin szerkesztősége ekkor hozta létre az elismerést, együttműködve a Média a Családért Alapítvánnyal, amely ettől kezdve rendszeresen végzi a jelölést, a zsűrizést, a díj és a díjátadók anyagi feltételeinek megteremtését, biztosítja az elismerés népszerűsítéséhez szükséges médiajelenlétet, az internetes közönségszavazást, valamint a díjátadók megszervezését és lebonyolítását.

2016-tól a Családbarát Médiáért díjat a határon túli magyar megjelenésekre is kiterjesztik, vagyis a határon túlról is várnak majd jelöléseket.

* * *

A zsűri tagjai:

Aczél Petra, a Corvinus Egyetem docense, a Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet igazgatója

Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője

Krúdy Tamás újságíró, szerkesztő

Keresztes Ilona, a Magyar Rádió szerkesztő-riportere

Süveges Gergő, a Magyar Televízió munkatársa

Csiky Klári, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnökségi tagja

Molnár Bánffy Kata kommunikációs tanácsadó

Szám Katalin, a Képmás családmagazin főszerkesztője

Családbarát Médiáért díj 2014 – díjátadó


A Családbarát Médiáért díj rendezvényei:

Legutóbb, 2015 januárjában a budai Vár egyik rangos éttermében tartották a Családbarát Médiáért díj 2014 átadóünnepségét, az elismerések átadására Lévai Anikót kérték fel, az Emberi Erőforrások Minisztériuma különdíját pedig Novák Katalin államtitkártól vehette át a díjazott. A díjátadó esten, amelyet Gundel Takács Gábor vezetett, ismert művészek is felléptek (Halász Judit, Pikali Gerda, Magyar Attila, Molnár Ferenc Caramel, Bagi Iván). Az esemény jelentős médiavisszhangot kapott.

Az idén hasonló színvonalú ünnepségen adják át a Családbarát Médiáért díjat; a díjátadó rendezvény előreláthatólag 2016. január 22-én 17.30-tól zajlik a Várkert Bazár épületében. Az elismerések átadására ismét Lévai Anikót kérték fel, aki vállalta ezt. A Képmás magazin teljes körű támogatása mellett idén is jelentős médiatámogatókat sikerült megnyerni az ügynek (MTVA, Heti Válasz, Magyar Idők, Családháló, Digitalstand, Magyar Katolikus Rádió, Szent István Rádió, Magyar Kurír).

Forrás: Média a Családért Alapívány

Fotó: Képmás családmagazin

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria