Első alkalommal adták át a Váci Egyházmegye elismeréseit

Hazai – 2014. december 12., péntek | 17:30

Beer Miklós megyéspüspök december 12-én, pénteken, a váci Püspöki Palota dísztermében adta át „A Váci Egyházmegye Elismert Személye” kitüntetésről szóló okleveleket – tájékoztatott az egyházmegye sajtóreferense.

Az egyházmegye vidékfejlesztési irodájának kezdeményezésére a Váci Egyházmegye – eddig az országban egyedülállóan – idén indította útjára tanúsító védjegyét. A védjegy célja: a minőséget előállító vagy szolgáltató személyek pozitív megkülönböztetése; ösztönzés minőségfejlesztésre, magas színvonalú termelésre, szolgáltatásra, valamint értékesítésre, fogyasztóorientált szemléletre, a katolikus értékrendbe illeszkedően; az állandó minőség érdekében a védjegytulajdonosok tevékenységi színvonalának ellenőrzése; a védjeggyel rendelkező személyek tevékenységének támogatása – áll a védjegy alapító iratában.

Beer Miklós megyéspüspök a kitüntetés átadásakor mondott beszédében kiemelte: amikor útjára indították a kezdeményezést, nem is gondolták, mennyire aktuális lesz ez a gondolat éppen most, az első elismerések átadásakor. Az elmúlt hónapok közbeszéde szinte másról sem szólt, mint a korrupcióról – idézte föl a püspök –, ráadásul az olyan események mellett, amelyek megtörténtek, ellenőrizhetetlen vádaskodásokkal is tele van a sajtó. Ezért nagyon fontos, hogy megmutassuk: a társadalom egészséges többsége becsületes, és ezt másoktól is igényli; továbbá, hogy igenis vannak a magyar közéletben becsületes, a munkájukra igényes és a közösséget kiemelkedő módon szolgáló emberek. Ezek közül hatan kapják most meg az egyházmegye védjegyét – fogalmazott a főpásztor.

A Váci Egyházmegye Elismert személye lett Bak Károlyné, a bugyi Szent Adalbert Plébánia egyháztanácsának elnöke; Beszkid Andor rimóci polgármester; Csernák Gábor gazdálkodó (a képen nem szerepel, mivel az eseményen nem tudott megjelenni); Kis Miklós, Nyársapáti polgármestere; Kucsák Gábor, a Kucsák Könyvkötészet és Nyomda ügyvezetője; valamint Pintér Sándor hentesmester.

Fotó: Somorjai Gergő

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria