Elvált és gyermeküket egyedül nevelő szülőket várnak lelkigyakorlatra Mátraverebély-Szentkútra

2019. február 13., szerda | 12:54

A ferences rend által működtetett nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton idén is megrendezik az elváltak, egyedülálló szülők lelkigyakorlatát március 15. és 17. között. Tavaly mintegy hatvanan vettek részt a lelki programon.

Március 15. és 17 között a szentkúti zarándokházban várják az elvált, gyermeküket egyedül nevelő szülőket. Idén a hétvége mottója: „Hozzád emelem lelkemet, Uram, Istenem, benned bizakodom” (Zsolt 25,1). Az elmélkedéseket Laurinyecz Mihály, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara Erkölcsteológiai Tanszékének vezetője tartja.

Madocsai Bea, az Emmánuel közösség tagja évtizedek óta szervez AVE-kurzusokat, ahol a közösségben igazi csodák történnek. A szentkúti lelkigyakorlaton bárki részt vehet, függetlenül attól, hogy volt-e már ilyen kurzuson, vagy hogy mikor történt az életében a válás, szakítás fájdalmas eseménye.

„Ez a hétvége nem szokványos lelkigyakorlat; a résztvevők aktívan bevonódnak. A kiscsoportos beszélgetések lehetővé teszik, hogy egymás számára megteremtsék azt az elfogadó, szeretetteli közeget, amelyikben könnyű megnyílni egymás előtt és közösen Isten ajándékai előtt. Márpedig Isten nagy ajándékot tartogat mindenkinek!” – fogalmazott Madocsai Bea.

A Nógrád megyei kegyhely szálláshelye mellett a meseszép környezet is segíti a töltekezést, a programba a ferences atyák is bekapcsolódnak.

„Azoknak a katolikusoknak a helyzete, akiknek a szentségi házassága végződött válással, és újra házasodtak, az Egyházban rendezetlennek számít. Emiatt ők gyakran kitaszítottnak érzik magukat, pedig ez nem így van. Egyrészről a szentségi házasság felbonthatatlansága, másrészről pedig a Krisztus-hívő lelki üdvössége jelöli ki azt a teret, amelyben jelentős mozgási lehetőség van az élő istenkapcsolat fenntartására. Ezeknek a lehetőségeknek a felfedezésében segít ez a lelkigyakorlat is” – tette hozzá Orosz Lóránt kegyhelyigazgató.

További információ: www.szentkut.hu

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda