Elvált és gyermeküket egyedül nevelő szülőket várnak lelkigyakorlatra Mátraverebély-Szentkútra

Megszentelt élet – 2019. február 13., szerda | 12:54

A ferences rend által működtetett nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton idén is megrendezik az elváltak, egyedülálló szülők lelkigyakorlatát március 15. és 17. között. Tavaly mintegy hatvanan vettek részt a lelki programon.

Március 15. és 17 között a szentkúti zarándokházban várják az elvált, gyermeküket egyedül nevelő szülőket. Idén a hétvége mottója: „Hozzád emelem lelkemet, Uram, Istenem, benned bizakodom” (Zsolt 25,1). Az elmélkedéseket Laurinyecz Mihály, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara Erkölcsteológiai Tanszékének vezetője tartja.

Madocsai Bea, az Emmánuel közösség tagja évtizedek óta szervez AVE-kurzusokat, ahol a közösségben igazi csodák történnek. A szentkúti lelkigyakorlaton bárki részt vehet, függetlenül attól, hogy volt-e már ilyen kurzuson, vagy hogy mikor történt az életében a válás, szakítás fájdalmas eseménye.

„Ez a hétvége nem szokványos lelkigyakorlat; a résztvevők aktívan bevonódnak. A kiscsoportos beszélgetések lehetővé teszik, hogy egymás számára megteremtsék azt az elfogadó, szeretetteli közeget, amelyikben könnyű megnyílni egymás előtt és közösen Isten ajándékai előtt. Márpedig Isten nagy ajándékot tartogat mindenkinek!” – fogalmazott Madocsai Bea.

A Nógrád megyei kegyhely szálláshelye mellett a meseszép környezet is segíti a töltekezést, a programba a ferences atyák is bekapcsolódnak.

„Azoknak a katolikusoknak a helyzete, akiknek a szentségi házassága végződött válással, és újra házasodtak, az Egyházban rendezetlennek számít. Emiatt ők gyakran kitaszítottnak érzik magukat, pedig ez nem így van. Egyrészről a szentségi házasság felbonthatatlansága, másrészről pedig a Krisztus-hívő lelki üdvössége jelöli ki azt a teret, amelyben jelentős mozgási lehetőség van az élő istenkapcsolat fenntartására. Ezeknek a lehetőségeknek a felfedezésében segít ez a lelkigyakorlat is” – tette hozzá Orosz Lóránt kegyhelyigazgató.

További információ: www.szentkut.hu

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria