Erdő Péter Józsefváros díszpolgára – VIDEÓVAL

Hazai – 2014. március 20., csütörtök | 17:58

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzata hagyományaihoz híven, Szent József napján tünteti ki a kiemelkedő érdemeket szerzett józsefvárosiakat – tudósít az Önkormányzat sajtószolgálata.

Március 19-én az Olasz Intézetben kerültek átadásra a 2014. évi „Díszpolgári Cím”, a „Józsefvárosi Becsületkereszt”, a „Józsefvárosért”, a „Jó Sport” és a „Józsefvárosi Aranykoszorú” kitüntetések.

Kocsis Máté polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy egy magára valamit adó városnak mindenképp kötelessége megadni az illő tiszteletet és odafigyelést a közösség értékes, sikeres, erkölcsileg példát mutató tagjainak. A másik kötelessége, hogy példaképpé tegye őket a közösség többi tagja számára. Ez különösen fontos a mai világban, amikor egyre kevesebb olyan fogódzó van az életünkben, amelyre a nehezebb időkben is támaszkodhatunk. Az idei díjazottak a legnehezebb időkben is helytálltak, példájuk mindannyiunkat ösztönözhet, hogy nekünk is helyt kell tudnunk állni – hangsúlyozta a polgármester, majd Sántha Péterné alpolgármesterrel együtt átadta a 2014. évi kitüntetéseket.

Az idei „Díszpolgári Cím” kitüntetést Erdő Péter bíborosnak, míg a „Posztumusz Díszpolgári Cím” kitüntetést Koppány Zoltánnak, Józsefváros rendszerváltás utáni első polgármesterének ítélte a képviselő-testület.

Erdő Péter bíboros pohárköszöntőjében elmondta: Nagy öröm számára, hogy a józsefvárosi díjátadókra éppen Szent József napján kerül sor. A kerület sajátossága, hogy itt van Budapesten a legtöbb katolikus plébánia. Azt is mondhatjuk, hogy ez a legkatolikusabb kerület. De van még egy különleges adottsága Józsefvárosnak, amely túlmutat a fejlődő oktatási és egészségügyi intézményeken és lehetőségeken, a kutatóközpontok kialakulásán és a kultúra számos értékén. Ez pedig az emberi tapasztalat, amely széles látókört tesz lehetővé. „Lehet, hogy a budai hegyekből szebb a panoráma, de a Józsefvárosból jobban látszik az egész ország” – hívta fel a figyelmet a bíboros, majd sok sikert és áldást kívánt a kerület minden lakójának.

Videó: Józsefváros Nyolcas Csatorna

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria