Erzsébet-tábor és plébániai napközis táborok a pécsi Karitász szervezésében

2018. július 13. péntek 12:39

Húsz gyermek nyaralhatott július 1. és 6. között Zánkán, az Erzsébet Üdülőközpont és Táborban a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász szervezésében. Emellett több helyi, plébániai karitászcsoport is rendez napközis tábort a nyár folyamán az egyházmegyében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az egyházmegyei Karitász minden évben biztosít nyaralási lehetőséget olyan gyermekek részére, akik nehezebb anyagi körülmények között élnek, vagy családjuknak nagy tehertételt okozna a gyermekek üdülésének megszervezése. A korábbi évektől eltérően idén nem a fonyódi, hanem a zánkai üdülőközpontban nyaralhatott húsz, aprófalvas térségben élő gyermek a Pécsi Egyházmegyéből.

A zánkai nyári táborban a gyerekek olyan élményekkel gazdagodtak, mint balatoni fürdőzés, hajókirándulás, sárkányhajózás, koncertek, színházi előadások, valamint kipróbálhatták tudásukat, ügyességüket szellemi és sportvetélkedőkön, focibajnokságban is.

Az Erzsébet-tábor mellett az Pécsi Egyházmegye területén több helyi, plébániai karitászcsoport szervez napközis tábort, ahol a gyermekek a nyári szünidő alatt is közösségben szerezhetnek élményeket.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
karmelhegyi-boldogasszony-bucsut-unnepeltek-marosszentgyorgyi-karmelita-kolostorban
Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút ünnepeltek a marosszentgyörgyi kármelita kolostorban

Székely János szombathelyi megyéspüspök főcelebrálásával ünnepi szabadtéri szentmisére hívták a híveket, a családokat a kármelita nővérek a marosszentgyörgyi Kis Szent Teréz-kolostorba július 16-án.

2018. július 19. csütörtök
elismertek-nagy-hazaspar-munkajat
Párkapcsolatra oktatnak felsőfokon – Elismerték a pécsi Nagy házaspár munkáját

Június elején adták át a családbarát szemlélet terjesztését elismerő Kopp-Skrabski-díjakat. A közönségdíjat Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és felesége, Nagyné Dékány Judit nyerték el a családi életre nevelésben végzett hatékony tevékenységükért.

2018. július 20. péntek