Erzsébet-tábor és plébániai napközis táborok a pécsi Karitász szervezésében

2018. július 13. péntek 12:39

Húsz gyermek nyaralhatott július 1. és 6. között Zánkán, az Erzsébet Üdülőközpont és Táborban a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász szervezésében. Emellett több helyi, plébániai karitászcsoport is rendez napközis tábort a nyár folyamán az egyházmegyében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az egyházmegyei Karitász minden évben biztosít nyaralási lehetőséget olyan gyermekek részére, akik nehezebb anyagi körülmények között élnek, vagy családjuknak nagy tehertételt okozna a gyermekek üdülésének megszervezése. A korábbi évektől eltérően idén nem a fonyódi, hanem a zánkai üdülőközpontban nyaralhatott húsz, aprófalvas térségben élő gyermek a Pécsi Egyházmegyéből.

A zánkai nyári táborban a gyerekek olyan élményekkel gazdagodtak, mint balatoni fürdőzés, hajókirándulás, sárkányhajózás, koncertek, színházi előadások, valamint kipróbálhatták tudásukat, ügyességüket szellemi és sportvetélkedőkön, focibajnokságban is.

Az Erzsébet-tábor mellett az Pécsi Egyházmegye területén több helyi, plébániai karitászcsoport szervez napközis tábort, ahol a gyermekek a nyári szünidő alatt is közösségben szerezhetnek élményeket.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
adventi-imaestet-tartott-nyolc-boldogsag-kozosseg
Adventi imaestet tartott a Nyolc Boldogság Közösség

Advent elején minden évben megrendezik a budapesti Nyolc Boldogság Közösség imaestjét. Idén december 8-án, szombaton dicsőítéssel, szentségimádással készültek Krisztus születésének ünnepére a budapesti Örökimádás-templomban.

18:48
csillagtestverek-ejszakaja-kaposvaron-92719
Csillagtestvérek éjszakája Kaposváron

Az elhunyt gyermekekre emlékezve imádkoztak advent második vasárnapján, december 9-én este a kaposvári Kossuth téren, a csillagtestvérek éjszakáján.

19:59