A pápa Cartagenában meglátogatott egy idős asszonyt, aki fél évszázada segíti a szegényeket

2017. szeptember 11. hétfő 16:03

Ferenc pápa szeptember 10-én Cartagenában, kolumbiai utazásának utolsó állomásán megáldotta a hajléktalanok és az emberkereskelem áldozati számára épülő házak alapköveit és meglátogatta Lorenzát, aki ötvenkét éve szolgál önkéntesként a szegények konyháján.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az alapkövek megáldásakor nagy szeretettel fogadta a pápát több száz hajléktalan ember és azok a kislányok, akiket a Talitha Kum, az emberkereskedelem elleni egyházi szervezetek nemzetközi hálózata fogadott be. Az otthonok alapköveinek megáldásakor aSzentatya a következő szavakat mondta:

„Áldott légy, Urunk, irgalmasság Istene, aki Fiadban csodálatos példát adtál a szeretetre és rajta keresztül erőteljes buzdítást adtál nekünk a szeretet küldetésére. Kérünk, töltsd be áldásaiddal e szolgáidat, akik arra vágynak, hogy nagylelkűen testvéreid megsegítésére szenteljék életüket. Add, hogy a szükséghelyzetekben hűségesen és teljes valójukkal szolgáljanak téged felebarátaik személyében. A mi Urunk Jézus Krisztus által. Ámen.”

Az áldást követően Ferenc pápa elment meglátogatni otthonában a 77 éves Lorenzát, aki több mint fél évszázadon keresztül főzött a közelében élő szegényeknek Cartagena San Francisco városnegyedében. A pápa külön kérése volt, hogy szeretne elmenni egy szegény külvárosi kerületbe is.

„Van, aki az mondja: miért teszed ezt, hiszen nem fizetnek érte semmit – árulta el a mosolygós fekete bőrű idős asszony, Lorenza Pérez. – És akkor én azt válaszolom: Nem tudom, de jól érzem magam, amikor ezt teszem.”

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió olasz nyelvű honlapja; Vatican Insider

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
konyv-jelent-meg-bencesek-helyzeterol-partallami-diktatura-idejen
Könyv jelent meg a bencések helyzetéről a pártállami diktatúra idején

Január 22-én, hétfőn délelőtt a Magyar Nemzeti Levéltárban mutatták be a „Bencések Magyarországon a pártállami diktatúra idején I.” című tanulmánykötetet. A rendezvényen betegség miatt nem tudott jelen lenni Várszegi Asztrik püspök, leköszönő főapát.

2018. január 22. hétfő
ferenc-papa-fiataloknak-jezus-elott-nem-kell-photoshoppolni-szivedet
Ferenc pápa Limában a fiataloknak: Jézus előtt nem kell photoshoppolni a szívedet!

A Szentatya január 21-én, vasárnap nem a Vatikánban, hanem a perui Lima városában imádkozta el a hívekkel az úrangyala imádságot. Nem a szentmise szövegeiről elmélkedett (azt megtette az utána tartott misében), hanem a fiataloknak mondott szívhez szóló buzdító beszédet.

2018. január 22. hétfő