A pápa Cartagenában meglátogatott egy idős asszonyt, aki fél évszázada segíti a szegényeket

2017. szeptember 11. hétfő 16:03

Ferenc pápa szeptember 10-én Cartagenában, kolumbiai utazásának utolsó állomásán megáldotta a hajléktalanok és az emberkereskelem áldozati számára épülő házak alapköveit és meglátogatta Lorenzát, aki ötvenkét éve szolgál önkéntesként a szegények konyháján.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az alapkövek megáldásakor nagy szeretettel fogadta a pápát több száz hajléktalan ember és azok a kislányok, akiket a Talitha Kum, az emberkereskedelem elleni egyházi szervezetek nemzetközi hálózata fogadott be. Az otthonok alapköveinek megáldásakor aSzentatya a következő szavakat mondta:

„Áldott légy, Urunk, irgalmasság Istene, aki Fiadban csodálatos példát adtál a szeretetre és rajta keresztül erőteljes buzdítást adtál nekünk a szeretet küldetésére. Kérünk, töltsd be áldásaiddal e szolgáidat, akik arra vágynak, hogy nagylelkűen testvéreid megsegítésére szenteljék életüket. Add, hogy a szükséghelyzetekben hűségesen és teljes valójukkal szolgáljanak téged felebarátaik személyében. A mi Urunk Jézus Krisztus által. Ámen.”

Az áldást követően Ferenc pápa elment meglátogatni otthonában a 77 éves Lorenzát, aki több mint fél évszázadon keresztül főzött a közelében élő szegényeknek Cartagena San Francisco városnegyedében. A pápa külön kérése volt, hogy szeretne elmenni egy szegény külvárosi kerületbe is.

„Van, aki az mondja: miért teszed ezt, hiszen nem fizetnek érte semmit – árulta el a mosolygós fekete bőrű idős asszony, Lorenza Pérez. – És akkor én azt válaszolom: Nem tudom, de jól érzem magam, amikor ezt teszem.”

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió olasz nyelvű honlapja; Vatican Insider

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
a-biblia-uzenete-da-capo-al-fine-ujra-az-elejetol
Da capo al fine – Újra az elejétől

Szentháromság vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 28,16–20)

16:00
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a „L’Eco di Bergamo” című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek