A pápa Cartagenában meglátogatott egy idős asszonyt, aki fél évszázada segíti a szegényeket

2017. szeptember 11. hétfő 16:03

Ferenc pápa szeptember 10-én Cartagenában, kolumbiai utazásának utolsó állomásán megáldotta a hajléktalanok és az emberkereskelem áldozati számára épülő házak alapköveit és meglátogatta Lorenzát, aki ötvenkét éve szolgál önkéntesként a szegények konyháján.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az alapkövek megáldásakor nagy szeretettel fogadta a pápát több száz hajléktalan ember és azok a kislányok, akiket a Talitha Kum, az emberkereskedelem elleni egyházi szervezetek nemzetközi hálózata fogadott be. Az otthonok alapköveinek megáldásakor aSzentatya a következő szavakat mondta:

„Áldott légy, Urunk, irgalmasság Istene, aki Fiadban csodálatos példát adtál a szeretetre és rajta keresztül erőteljes buzdítást adtál nekünk a szeretet küldetésére. Kérünk, töltsd be áldásaiddal e szolgáidat, akik arra vágynak, hogy nagylelkűen testvéreid megsegítésére szenteljék életüket. Add, hogy a szükséghelyzetekben hűségesen és teljes valójukkal szolgáljanak téged felebarátaik személyében. A mi Urunk Jézus Krisztus által. Ámen.”

Az áldást követően Ferenc pápa elment meglátogatni otthonában a 77 éves Lorenzát, aki több mint fél évszázadon keresztül főzött a közelében élő szegényeknek Cartagena San Francisco városnegyedében. A pápa külön kérése volt, hogy szeretne elmenni egy szegény külvárosi kerületbe is.

„Van, aki az mondja: miért teszed ezt, hiszen nem fizetnek érte semmit – árulta el a mosolygós fekete bőrű idős asszony, Lorenza Pérez. – És akkor én azt válaszolom: Nem tudom, de jól érzem magam, amikor ezt teszem.”

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió olasz nyelvű honlapja; Vatican Insider

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kisfalusi-m-klaveria-kapta-szent-erzsebet-rozsaja-dijat
Kisfalusi M. Klavéria kapta a Szent Erzsébet rózsája-díjat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ebben az évben Kisfalusi M. Klavériának adományozta a Szent Erzsébet rózsája-díjat. A kitüntetést Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke adta át november 17-én, Budapesten, a Szent Margit Gimnázium dísztermében megtartott ünnepségen.

2017. november 17. péntek
legyunk-huszezren-fabry-kornel-videoban-is-hiv-kozos-szentsegimadasra
Legyünk húszezren! – Fábry Kornél videóban is hív a közös szentségimádásra

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve különleges szentségimádást hirdettek meg november 25-ére: egy időben, de különböző helyszíneken imádhatjuk a világmindenség királyát.

2017. november 17. péntek