A pápa Cartagenában meglátogatott egy idős asszonyt, aki fél évszázada segíti a szegényeket

2017. szeptember 11. hétfő 16:03

Ferenc pápa szeptember 10-én Cartagenában, kolumbiai utazásának utolsó állomásán megáldotta a hajléktalanok és az emberkereskelem áldozati számára épülő házak alapköveit és meglátogatta Lorenzát, aki ötvenkét éve szolgál önkéntesként a szegények konyháján.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az alapkövek megáldásakor nagy szeretettel fogadta a pápát több száz hajléktalan ember és azok a kislányok, akiket a Talitha Kum, az emberkereskedelem elleni egyházi szervezetek nemzetközi hálózata fogadott be. Az otthonok alapköveinek megáldásakor aSzentatya a következő szavakat mondta:

„Áldott légy, Urunk, irgalmasság Istene, aki Fiadban csodálatos példát adtál a szeretetre és rajta keresztül erőteljes buzdítást adtál nekünk a szeretet küldetésére. Kérünk, töltsd be áldásaiddal e szolgáidat, akik arra vágynak, hogy nagylelkűen testvéreid megsegítésére szenteljék életüket. Add, hogy a szükséghelyzetekben hűségesen és teljes valójukkal szolgáljanak téged felebarátaik személyében. A mi Urunk Jézus Krisztus által. Ámen.”

Az áldást követően Ferenc pápa elment meglátogatni otthonában a 77 éves Lorenzát, aki több mint fél évszázadon keresztül főzött a közelében élő szegényeknek Cartagena San Francisco városnegyedében. A pápa külön kérése volt, hogy szeretne elmenni egy szegény külvárosi kerületbe is.

„Van, aki az mondja: miért teszed ezt, hiszen nem fizetnek érte semmit – árulta el a mosolygós fekete bőrű idős asszony, Lorenza Pérez. – És akkor én azt válaszolom: Nem tudom, de jól érzem magam, amikor ezt teszem.”

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió olasz nyelvű honlapja; Vatican Insider

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ketezren-vettek-reszt-mariapocsi-ciganybucsun
Kétezren vettek részt a máriapócsi cigánybúcsún

„Teremts bennem tiszta szívet, ó Isten!” mottóval rendezték meg szeptember 15-e és 17-e között Máriapócson a roma közösségek zarándoklatát.

2017. szeptember 21. csütörtök
ferenc-papa-ha-hibazol-kelj-fel-nincs-emberibb-mint-hibakat-elkovetni
Ferenc pápa: Ha hibázol, kelj fel: nincs emberibb, mint hibákat elkövetni!

Szeptember 20-án különleges stílusú beszédet mondott a Szentatya: közvetlen hangnemben, tegezve buzdította reményre a szerdai általános kihallgatáson jelen lévő hívőket. A pápa katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 20. szerda