Ferenc pápa és a római főrabbi köszöntötték egymást az ünnepek alkalmából

2019. április 20., szombat | 16:50

Az ünnepek előtt a pápa jókívánságait küldte Riccardo Di Segni főrabbinak pészah alkalmából, a római főrabbi pedig húsvéti jókívánságokkal viszonozta a gesztust.

„Az irgalmas Isten kísérjen benneteket áldásával, és adjon békét és egyetértést nektek” – írta Ferenc pápa a római főrabbinak küldött üzenetében a zsidó húsvét, vagyis az egyiptomi kivonulás ünnepe alkalmából. Az ünnep első napja az Egyiptomból való kivonulásra, utolsó napja pedig a tengeren való átkelésre emlékezteti az ünneplő zsidóságot.

A pászkaünnepet idén április 19–27. között tartja a zsidó közösség. „Ezen az örömteli ünnepen újítsuk meg a barátság kötelékeit és az elkötelezettséget társadalmunk rászorulói iránt. Megemlékezem rólatok, és kérem, hogy továbbra is imádkozzatok értem. Chag Sameach! (Boldog ünnepet!)” – fogalmazott a pápa üzenetében.

Riccardo Di Segni római főrabbi is személyes jókívánságait fejezte ki Ferenc pápának. „A közelgő húsvéti ünnepek alkalmával köszönöm és viszonzom a jókívánságokat. Örömöt, derűt és jó egészséget kívánok.” A római főrabbi kifejezte, bízik a barátság és az együttműködés megszilárdulásában, és azt kívánja, hogy a pápa imái meghallgatásra találjanak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
nem-akarhogyan-varjak-az-erdelyi-kispapok-ferenc-papat
Nem akárhogyan várják az erdélyi kispapok Ferenc pápát

Ferenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet növendékei május 25-én este a közösségi oldalukon tették közzé pápaváró meglepetésvideójukat.

2019. május 25., szombat
gyermekbantalmazas-vatikani-szemmel-hans-zollner-sj-nem-epitkezhetunk-alaaknazott-foldre
Gyermekbántalmazás vatikáni szemmel – Hans Zollner SJ: „Nem építkezhetünk aláaknázott földre”

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és az Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten. A találkozó fő előadóját, Hans Zollnert kérdeztük.

2019. május 25., szombat