Ferenc pápa fogadta a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökét

Ferenc pápa – 2016. szeptember 28., szerda | 12:25

Ferenc pápa az Apostoli Palotában fogadta szeptember 26-án Joseph Kabilát, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökét, aki ezt követően találkozott Paul Richard Gallagher érsekkel, a vatikáni államközi kapcsolatok titkárával.

A megbeszélések során a felek hangsúlyozták, hogy az egyház jelentős mértékben elősegíti a kongói állam fejlődését és a szegénység csökkentését oktatási, szociális és egészségügyi intézményei által. Mindkét fél kölcsönös megelégedésének adott hangot a Szentszék és a Kongói Demokratikus Köztársaság közötti keretmegállapodás május 20-án történt aláírásáért.

A résztvevők különleges figyelmet fordítottak azokra a kihívásokra, amelyeket a jelenlegi politikai helyzet és a kongói fővárosban a közelmúltban zajlott összecsapások idéztek elő. Hangsúlyozták, hogy a közjó érdekében, az ország stabilitása és békéje szempontjából szükség van a politikai élet képviselői, a társadalom, valamint a vallási közösségek közötti párbeszédre. Továbbá foglalkoztak a kelet-kongói lakosságot sújtó erőszakos cselekmények kérdésével is. Megállapították, hogy országos és nemzetközi szintű együttműködésre van szükség a békés együttélés helyreállítása érdekében.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria