Közzétették Ferenc pápa februári és márciusi liturgikus programjait

2017. január 29., vasárnap | 15:03

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala január 24-én, kedden közzétette a szentatya liturgikus szertartásainak időpontjait a következő két hónapra.

A pápa február 2-án, csütörtökön Urunk bemutatása, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén 17 óra 30 perckor szentmisét mutat be a Szent Péter-bazilikában a Megszentelt Élet Intézményeinek és az Apostoli Élet Társaságainak Kongregációja tagjaival.

Március 1-jén, hamvazószerdán 16 óra 30 perckor az Aventinus dombon található Szent Anzelm-templomban kezdődik a pápai szertartás, az ottani imádság után a szentatya körmenetben vonul a közeli Szent Szabina-bazilikához. Itt Ferenc pápa 17 órai kezdettel szentmisét mutat be, és maga is részesül a hamvazkodásban, végül áldást oszt.

Március 5-én, nagyböjt első vasárnapján a Róma közelében található Aricciában megkezdődik Ferenc pápa részvételével a Római Kúria lelkigyakorlata, amely március 10-én, pénteken ér véget.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
te-is-tamogathatod-az-egyhaz-tarsadalmi-szerepvallalasat
Te is támogathatod az Egyház társadalmi szerepvállalását!

Az egy százalékok felajánlására bátorítjuk olvasóinkat, és figyelmükbe ajánljuk ismét a Viber alkalmazásban elérhető matricacsomagot, amelyet április 28-ig tölthetnek le.

12:00
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd