Közzétették Ferenc pápa februári és márciusi liturgikus programjait

2017. január 29. vasárnap 15:03

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala január 24-én, kedden közzétette a szentatya liturgikus szertartásainak időpontjait a következő két hónapra.

A pápa február 2-án, csütörtökön Urunk bemutatása, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén 17 óra 30 perckor szentmisét mutat be a Szent Péter-bazilikában a Megszentelt Élet Intézményeinek és az Apostoli Élet Társaságainak Kongregációja tagjaival.

Március 1-jén, hamvazószerdán 16 óra 30 perckor az Aventinus dombon található Szent Anzelm-templomban kezdődik a pápai szertartás, az ottani imádság után a szentatya körmenetben vonul a közeli Szent Szabina-bazilikához. Itt Ferenc pápa 17 órai kezdettel szentmisét mutat be, és maga is részesül a hamvazkodásban, végül áldást oszt.

Március 5-én, nagyböjt első vasárnapján a Róma közelében található Aricciában megkezdődik Ferenc pápa részvételével a Római Kúria lelkigyakorlata, amely március 10-én, pénteken ér véget.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
esztergomi-papnovendekek-kulonleges-ajandekkal-segitenek-varakozasban
Különleges ajándékkal segítenek a várakozásban az esztergomi papnövendékek

Különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák „Ecce, carissimi” című videójukkal szeretnék az adventi készületet meghittebbé tenni.

2018. december 13. csütörtök
buda-sziveben-emeltek-szobrot-boldog-brenner-janos-vertanunak
Buda szívében emeltek szobrot Boldog Brenner János vértanúnak

A Szombathelyi Egyházmegye és a Brenner János Emlékhely Alapítvány szervezésében december 13-án Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta Boldog Brenner János vértanú szobrát Budapesten, a Szentimrevárosban.

2018. december 13. csütörtök