Fogyatékkal élő sportolók is részt vesznek az edelényi görögkatolikus úszóversenyen

2018. május 18. péntek 14:38

A május 26-án rendezendő I. Edelényi Open elnevezésű országos asztalitenisz-verseny és az első edelényi görögkatolikus úszóverseny egyik kiemelt célja, hogy közös élményeket szerezzenek a fogyatékkal élő és az egészséges sportolók. A versenyt a Magyar Speciális Olimpia Szövetség is támogatja.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség az értelmi fogyatékossággal élő sportolók legnagyobb sportszervezete. Több mint kétezer sportolót és több száz önkéntest képvisel. 1989 óta tervezi, szervezi és bonyolítja az enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékossággal élő, továbbá a halmozottan fogyatékos emberek rendszeres edzés- és versenyprogramjait. A területi versenyektől a világversenyekre való felkészülésig számos rendezvényt bonyolítanak le. Külön öröm a Görögkatolikus Metropólia számára, hogy e nagy múltú szervezet támogatását élvezi az edelényi első „nyitott” görögkatolikus úszóverseny.


A Szegedi Tudományegyetem egyik tanulmánya szerint a „fogyatékkal élő embertársaink számára a sport és a rekreáció több okból is kiemelkedő jelentőséggel bír. Azok számára, akiknek valamelyik szervük károsodása miatt a mozgástere beszűkült, mozgásuk korlátozottá vált, a fizikum fejlesztése az önállóság alapját jelentheti. Rendszeres fizikai igénybevétellel megelőzhető számos, inaktivitásból fakadó elváltozás, a ma már népbetegségnek számító elhízás, valamint az azzal együttjáró olyan szövődmények, mint az ízületi bántalmak, a magas vérnyomás és a cukorbetegség.”

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Specialolympics.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
kibontakozo-kegyelem-interju-mohos-gabor-kinevezett-puspokkel
Kibontakozó kegyelem – Interjú Mohos Gábor kinevezett püspökkel

Ferenc pápa 2018. október 4-én Mohos Gábor pápai káplánt iliturgi címzetes püspökké, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. A Pápai Magyar Intézet (PMI) rektorát római hivatalában kérdeztük.

2018. október 21. vasárnap
ferenc-papa-ne-az-elso-helyekert-konyokoljunk-hanem-szolgalatot-valasszuk
Ferenc pápa: Ne az első helyekért könyököljünk, hanem a szolgálatot válasszuk!

Október 21-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedett a déli Úrangyala ima elmondása előtt, utána pedig a missziós világnap kapcsán a fiatalok bevonásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

2018. október 21. vasárnap