Fogyatékkal élő sportolók is részt vesznek az edelényi görögkatolikus úszóversenyen

2018. május 18. péntek 14:38

A május 26-án rendezendő I. Edelényi Open elnevezésű országos asztalitenisz-verseny és az első edelényi görögkatolikus úszóverseny egyik kiemelt célja, hogy közös élményeket szerezzenek a fogyatékkal élő és az egészséges sportolók. A versenyt a Magyar Speciális Olimpia Szövetség is támogatja.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség az értelmi fogyatékossággal élő sportolók legnagyobb sportszervezete. Több mint kétezer sportolót és több száz önkéntest képvisel. 1989 óta tervezi, szervezi és bonyolítja az enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékossággal élő, továbbá a halmozottan fogyatékos emberek rendszeres edzés- és versenyprogramjait. A területi versenyektől a világversenyekre való felkészülésig számos rendezvényt bonyolítanak le. Külön öröm a Görögkatolikus Metropólia számára, hogy e nagy múltú szervezet támogatását élvezi az edelényi első „nyitott” görögkatolikus úszóverseny.


A Szegedi Tudományegyetem egyik tanulmánya szerint a „fogyatékkal élő embertársaink számára a sport és a rekreáció több okból is kiemelkedő jelentőséggel bír. Azok számára, akiknek valamelyik szervük károsodása miatt a mozgástere beszűkült, mozgásuk korlátozottá vált, a fizikum fejlesztése az önállóság alapját jelentheti. Rendszeres fizikai igénybevétellel megelőzhető számos, inaktivitásból fakadó elváltozás, a ma már népbetegségnek számító elhízás, valamint az azzal együttjáró olyan szövődmények, mint az ízületi bántalmak, a magas vérnyomás és a cukorbetegség.”

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Specialolympics.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
szuz-maria-az-egyhaz-anyja-kotelezo-emleknapja
Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapja

Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció dekrétumával elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában a pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünnepelünk az idei évtől.

2018. május 20. vasárnap
erdo-peterrel-unnepeltek-punkosdot-az-esztergomi-bazilikaban
Erdő Péter: Ha Jézus Krisztus felé tartunk, biztosan jó úton járunk

Május 20-án, pünkösdvasárnap Erdő Péter bíboros, prímás, érsek mutatott be ünnepi szentmisét az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban, és kiszolgáltatta a bérmálás szentségét 60 fiatalnak.

2018. május 20. vasárnap