Fuss el a püspök szülőházáig!

2018. november 9. péntek, 10:12

Táncházzal, vetélkedőkkel, előadásokkal és emlékfutással emlékeztek meg Dudás Miklós egykori hajdúdorogi püspök születésének évfordulójáról október 26-án a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az emléknapot 2017-ben szervezték meg először hagyományteremtő szándékkal. A szervezők számos meglepetéssel, vetélkedővel, szellemi feladattal, trükkös sport- és akadályversennyel, valamint a püspök szülőháza és az iskola közötti emlékfutással készültek az évfordulóra. A gyerekek tanári irányítással különböző korcsoportokból szervezett csapatokban vettek részt a feladatok teljesítésében.

Az emléknapra meghívták az intézménnyel szorosan együttműködő szervezetek képviselőit is: görögkatolikus lelkipásztorokat, valamint a Nemzetiségek Háza és a Kulturális Központ dolgozóit is. 

Az eseményt záró táncházat az iskola tánctanára szervezte. A helyi rendőrség és a polgárőrség pedig a közlekedés biztonságáért és az emlékfutás helyszínének biztosításában működött közre.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és  Alapfokú Művészeti Iskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda