Fuss el a püspök szülőházáig!

2018. november 9. péntek 10:12

Táncházzal, vetélkedőkkel, előadásokkal és emlékfutással emlékeztek meg Dudás Miklós egykori hajdúdorogi püspök születésének évfordulójáról október 26-án a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az emléknapot 2017-ben szervezték meg először hagyományteremtő szándékkal. A szervezők számos meglepetéssel, vetélkedővel, szellemi feladattal, trükkös sport- és akadályversennyel, valamint a püspök szülőháza és az iskola közötti emlékfutással készültek az évfordulóra. A gyerekek tanári irányítással különböző korcsoportokból szervezett csapatokban vettek részt a feladatok teljesítésében.

Az emléknapra meghívták az intézménnyel szorosan együttműködő szervezetek képviselőit is: görögkatolikus lelkipásztorokat, valamint a Nemzetiségek Háza és a Kulturális Központ dolgozóit is. 

Az eseményt záró táncházat az iskola tánctanára szervezte. A helyi rendőrség és a polgárőrség pedig a közlekedés biztonságáért és az emlékfutás helyszínének biztosításában működött közre.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és  Alapfokú Művészeti Iskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
segitettbol-lett-segito-bemutatjuk-szent-erzsebet-rozsaja-dij-idei-kituntetettjet
Segítettből lett segítő – Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában. A díjazottról szóló riportunkat olvashatják.

2018. november 19. hétfő
egyhazmegyei-ifjusagi-talalkozo-kiskoroson-misszios-kereszt-jelenleteben
Egyházmegyei ifjúsági találkozó Kiskőrösön, a missziós kereszt jelenlétében

Kiskőrösön rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ifjúsági találkozóját, a KEFIR-t november 17-én.

2018. november 19. hétfő