Görögkatolikus egyházművészeti napot tartottak a Művészetek Házában

Hazai – 2014. április 29., kedd | 9:01

Az idén második alkalommal rendezték meg a Szépséges Pászka elnevezésű görögkatolikus egyházművészeti napot a Művészetek Házában. A Miskolci Apostoli Exarchátus honlapján olvashatunk a kulturális eseményről.

A Miskolci Apostoli Exarchátus által szervezett kulturális–közösségi rendezvényen idén is helyet kaptak személyes tanúságtételek; koncertet adott a Szent Efrém Férfikar, Bubnó Tamás Liszt-díjas karnagy vezetésével. Számos közösségi program is színesítette az eseményt.

Az április 25-én megrendezett programsorozat elsődleges célja az volt, hogy Krisztus feltámadásának örömhírét a templomok falain kívül, kulturális és közösségi alkalmakon is hirdesse és jelenvalóvá tegye.

A Magyar Görögkatolikus Egyház az idei húsvét alkalmával is arra hív minden embert, hogy osztozzon Krisztus feltámadásának végtelen örömében. Orosz Atanáz püspök szerint a fényes héten megvalósuló egyházművészeti programsorozatot az a felismerés hívta életre, hogy a végtelenül szerető Isten legyőzte a halált, s minden embert megváltott. Ezt a csodálatos örömhírt pedig meg kell osztani minél több emberrel.

A Szépséges Pászka elnevezésű görögkatolikus rendezvényen három család tett tanúságot hitéről. A Kisfalusi, Mundér és Feczkó család beszámolóiból kiderült, hogy a hit és a keresztény értékekhez való ragaszkodás segítenek eligazodni az élet útvesztőiben, és a céltudatos keresztény élet a boldog és békés házasság záloga..

Idén 90 éves a Miskolci Apostoli Exarchátus. Csiszárik János főesperes is idén ünnepli 90. születésnapját. Ebből az alkalomból köszöntötte őt Orosz Atanáz püspök, majd levetítették a róla készült kisfilmet.

A résztvevők megtekintették a hátrányos helyzetű, tehetséges, északkelet-magyarországi gyermekek munkáiból készített, Álmodtam egy világot magamnak című rajzkiállítást.

Az eseményen a hívek és egyházi vezetők arról tettek tanúságot, hogy a közösségben való ünneplés még teljesebbé teheti a húsvéti örömöt.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria