Gyermekrajzpályázatot hirdetnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében

Kultúra – 2018. január 21., vasárnap | 14:03

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében hirdet nemzetközi gyermekrajzpályázatot a TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány, „A legnagyobb szeretet” címmel. A képeket folyamatosan várják 2018 januárjától 2019 májusának végéig.

A pályázatra óvodás kortól a gimnazista korosztályig várják a jelentkezőket. A zsűrizett alkotásokból 2020 májusában, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus alkalmából kiállítást rendeznek Budapesten, a Hatvani Galériában, illetve Mátraverebély-Szentkúton, a Ferences Galériában.

Javasolt témák: „Jézus szeretetből köztünk él” (Úrnapja, Körmenet, Elsőáldozás, A szentmise örömei, Csodás tettek, Vízen járás, Kenyérszaporítás, Az utolsó vacsora, Zarándoklatok, Imádkozó emberek, gyerekek)

A kiállítás fővédnökei: Erdő Péter bíboros, érsek; Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke és Dobos Klára, az Új Misszió szerkesztője.

A képek mérete és technikája szabadon választott. A beküldött alkotásokat nem küldik vissza, a Tilma Alapítvány tulajdonát képezik. A szervezők kérik, hogy a képek hátlapján olvashatóan tüntessék fel a gyermekek nevét, címét, a kép címét, a felkészítő tanár nevét.

Cím: TILMA Alapítvány Magyarország – Hungary 3001 Hatvan, Postán maradó (Fő posta)

A legjobb ötven alkotó oklevélben és értékes jutalomban részesül.

A szervezők köszönettel veszik a kiállítás szervezéséhez, a gyermekek jutalmazásához felajánlott nagylelkű adományokat:

TILMA a Gyermekművészetért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 62100119-11031071
IBAN: HU 95 62100119-11031071-00000000
SWIFT kód: TAKBHUHB

Forrás és fotó: TILMA a Gyermekművészetért Közhasznú Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria