Gyermekre vágyók lelkigyakorlatát rendezik meg Mátraverebély-Szentkúton

Hazai – 2019. február 17., vasárnap | 13:10

Napjainkban egyre több házaspárt érint a gyermektelenség tragédiája. Február 22–24-én a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely ezúttal is megrendezi a gyermekre vágyók lelkigyakorlatát, amelyen szakemberektől is kérhetnek segítséget az érintettek.

A lelkigyakorlatot idén harmadik alkalommal rendezik meg az orvosi diplomával is rendelkező Csépányi Gábor katolikus pap és Jáki Zsuzsa pszichológus vezetésével. „A legtöbb pár reménytelenséggel, aggodalommal és feszültséggel érkezik a lelkigyakorlatra. Az együtt töltött idő alatt azonban rájönnek, hogy nincsenek egyedül a problémájukkal, nem élet és halál urai, és nem is kell egyedül viselniük a nehézségeket. Így békével a szívükben és reményekkel telve távoznak” – fogalmazta meg a lelkigyakorlat legfontosabb tanulságát Csépányi Gábor

A háromnapos programon részt vevő házaspárok megismerik az Egyház által is elfogadott és támogatott lehetőségeket. Visszatérnek a mátraverebély-szentkúti lelkigyakorlaton korábban részt vevő házaspárok is, immár gyermekükkel együtt, hálát adni az élet ajándékáért, tanúságot téve küzdelmeikről és az ima erejéről. 

A 2019 februári lelkigyakorlaton három témában is érkeznek tanúságtevők: lesznek, akik az örökbefogadás tapasztalatait osztják meg, mások a természetes prokreációs technológiákról mesélnek, de érkeznek olyanok is, akik a Szűzanya közbenjárásának tulajdonítják gyermeküket. 

Bővebb információ és jelentkezés ITT.

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria