Hálaadás a Marcaliban töltött huszonöt évnyi papi szolgálatért

2018. október 31., szerda | 16:50

Október 28-án ünnepi szentmisében mondott köszönetet Kiss Iván címzetes prépost, esperes, plébános Marcaliban eltöltött huszonöt évnyi papi szolgálatáért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Részt vettek az ünnepségen a városi intézmények vezetőit, a politikai élet képviselőit is. Kiss Iván a szentmisében hálát adott a Jóistennek, és megköszönte a közreműködését mindenkinek, aki az elmúlt két és fél évtized során segítette lelkipásztori munkáját, akár a kórházpasztoráció, a hitoktatás vagy a közösségi élet területén.

A plébános egyben bocsánatot is kért mindazoktól, akiket esetleg emberi gyarlóságból megbántott ezen időszak alatt. Ünnepi beszédében felidézte a marcali egyházközség életének legfontosabb történéseit és elért eredményeit.

A Te Deum elhangzása után az egyházközség részéről Gelencsér Róbert világi elnök méltatta a plébános sokrétű munkáját és köszönte meg szolgálatát, majd Király Jenő egyházközségi gazdasági gondnok együtt adták át a képviselő-testület és a hívek ajándékait.

Ezután Sütő László, marcali polgármestere, Móring József Attila országgyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Suchman Tamás országgyűlési képviselő is köszöntötte a plébánost.

A szentmise után állófogadás várta a híveket és a meghívott vendégeket az X-házban, ahol Bereczk Balázs alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kiss Kálmán

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
michael-blume-isten-kegyelmebol-hatalmunk-van-arra-hogy-atalakitsuk-vilagot
Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot”

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

2019. április 21., vasárnap
ferenc-papa-urbi-et-orbi-uzenete-husvet-vasarnapjan-az-elet-ura-ne-talaljon-minket-kozonyosnek
Ferenc pápa Urbi et Orbi üzenete húsvét vasárnapján: Az élet Ura ne találjon minket közönyösnek!

Április 21-én, húsvétvasárnap Urbi et Orbi üzenetében Ferenc pápa arról beszélt, hogy a feltámadt Krisztus nem hagyja magukra azokat, akiket próbatétel, fájdalom sújt. Imádkozott a Srí Lanka-i merényletek áldozataiért.

2019. április 21., vasárnap
Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle