Hálaadás a Marcaliban töltött huszonöt évnyi papi szolgálatért

2018. október 31. szerda, 16:50

Október 28-án ünnepi szentmisében mondott köszönetet Kiss Iván címzetes prépost, esperes, plébános Marcaliban eltöltött huszonöt évnyi papi szolgálatáért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Részt vettek az ünnepségen a városi intézmények vezetőit, a politikai élet képviselőit is. Kiss Iván a szentmisében hálát adott a Jóistennek, és megköszönte a közreműködését mindenkinek, aki az elmúlt két és fél évtized során segítette lelkipásztori munkáját, akár a kórházpasztoráció, a hitoktatás vagy a közösségi élet területén.

A plébános egyben bocsánatot is kért mindazoktól, akiket esetleg emberi gyarlóságból megbántott ezen időszak alatt. Ünnepi beszédében felidézte a marcali egyházközség életének legfontosabb történéseit és elért eredményeit.

A Te Deum elhangzása után az egyházközség részéről Gelencsér Róbert világi elnök méltatta a plébános sokrétű munkáját és köszönte meg szolgálatát, majd Király Jenő egyházközségi gazdasági gondnok együtt adták át a képviselő-testület és a hívek ajándékait.

Ezután Sütő László, marcali polgármestere, Móring József Attila országgyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Suchman Tamás országgyűlési képviselő is köszöntötte a plébánost.

A szentmise után állófogadás várta a híveket és a meghívott vendégeket az X-házban, ahol Bereczk Balázs alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kiss Kálmán

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

19:48
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

14:33