Hálaadás a Marcaliban töltött huszonöt évnyi papi szolgálatért

2018. október 31. szerda 16:50

Október 28-án ünnepi szentmisében mondott köszönetet Kiss Iván címzetes prépost, esperes, plébános Marcaliban eltöltött huszonöt évnyi papi szolgálatáért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Részt vettek az ünnepségen a városi intézmények vezetőit, a politikai élet képviselőit is. Kiss Iván a szentmisében hálát adott a Jóistennek, és megköszönte a közreműködését mindenkinek, aki az elmúlt két és fél évtized során segítette lelkipásztori munkáját, akár a kórházpasztoráció, a hitoktatás vagy a közösségi élet területén.

A plébános egyben bocsánatot is kért mindazoktól, akiket esetleg emberi gyarlóságból megbántott ezen időszak alatt. Ünnepi beszédében felidézte a marcali egyházközség életének legfontosabb történéseit és elért eredményeit.

A Te Deum elhangzása után az egyházközség részéről Gelencsér Róbert világi elnök méltatta a plébános sokrétű munkáját és köszönte meg szolgálatát, majd Király Jenő egyházközségi gazdasági gondnok együtt adták át a képviselő-testület és a hívek ajándékait.

Ezután Sütő László, marcali polgármestere, Móring József Attila országgyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Suchman Tamás országgyűlési képviselő is köszöntötte a plébánost.

A szentmise után állófogadás várta a híveket és a meghívott vendégeket az X-házban, ahol Bereczk Balázs alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kiss Kálmán

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő
-jezus-hogy-ne-fazzon-varga-laszlo-pannonhalman
„Jézus hogy ne fázzon” – Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán

Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.

2018. november 12. hétfő