Hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatására képeznek óvónőket Szatmárnémetiben

2018. február 10. szombat 13:32

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a Babeș–Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti tagozatával és a Szatmári Egyházmegyei Caritasszal együttműködve indított képzést óvónőknek a gyermekek felzárkóztatásáról a 2017/2018-as tanévben. A képzés második alkalmát február 5. és 7. között tartották.

A hárommodulos képzésen az óvónők a hátrányos helyzetű gyermekek nevelését, fejlesztését, felzárkóztatását segítő módszerekkel ismerkedtek meg. A képzés bevezető része tavaly október 30-án és 31-én zajlott, a második modult február 5. és 7. között szervezték meg. A harmadik alkalom 2018 júniusában lesz.

A tegnap befejeződött háromnapos képzésen ötvenöt óvónő vett részt, az előadásokat az együttműködő intézmények szakemberei tartották a szatmárnémeti Szent Alajos Konviktusban.

Az interaktív képzés két csoportban folyt, külön a román és külön a magyar gyermekeket nevelő-oktató óvónőknek. A képzés lehetőséget adott a tapasztalatcserére, valamint a problémák megbeszélésére és közös megoldás keresésére.

A Caritas erdődi Integretto óvodájában dolgozó Keresztesi Noémi tizenegy éve foglakozik hátrányos helyzetű gyermekek oktatásával-nevelésével. A pedagógus előadóként vett részt a képzésen, abban segítve kollégáit, hogy ne a saját kárukon tanuljanak, hanem készüljenek fel a különböző helyzetekre, azokat nem problémaként, hanem kihívásként kezelve. Keresztesi Noémi elmondása szerint a pedagógusok gyakran tartanak attól, hogy az elsajátított módszereket nem tudják majd gyakorlatban alkalmazni, de bízik abban, hogy a mentorprogram keretében, melyben ő is részt vesz, sikerül majd ezt a félelmet orvosolni.

A képzés mentorprogrammal folytatódik. Március és június között háromtagú szakembercsapat látogat az érintett óvodákba, hogy az elméleti tudás gyakorlatba ültetését segítsék.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
isten-az-irgalom-es-szeretet-istene-befejezodott-az-eloadas-sorozat-belso-varkastelyrol2
Isten az irgalom és a szeretet istene – Befejeződött az előadás-sorozat „A belső várkastélyról”

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot tartott Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című műve alapján. A hetedik, utolsó előadást május 24-én, csütörtökön este tartották. Az előadók Béri Renátó kármelita szerzetes és Baráth Évi orvos, mentálhigiénés szakember voltak.

20:20
vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-junius-2-an
Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága úrnapjához kapcsolódva június 2-án délután 5-től szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon. Továbbra is lehet új helyszíneket regisztrálni a Corpus Domini weboldalon.

17:31