Házaspárok is segítik a családpasztorációt a Pécsi Egyházmegyében

2018. április 13. péntek 16:42

A közös célokat és az elérésükhöz szükséges lépéseket fogalmazták meg a Pécsi Egyházmegyében működő családreferatúra önkéntesei és munkatársai az április 11-én Pécsett tartott megbeszélésükön.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Minden plébánián legyen házas- vagy családi csoport – ez az egyik kiemelt célja a pécsi egyházmegyei családreferatúra tevékenységének. A családpasztoráció feladatát egyre többen végzik; öt új házaspár kapcsolódott be a munkába, akiket a referatúra mostani találkozóján mutattak be a pécsi püspöki palotában.

A találkozót Udvardy György megyéspüspök vezette, aki a megbeszélés kezdetén megköszönte a házaspárok segítőkészségét.

Bacsmai László családreferens, mohácsi plébános bemutatta az új munkatársakat, akik közül többen önkéntesként vállalták, hogy példaadásukkal és szervező munkájukkal segítik a családpasztorációt. A Pécsi Egyházmegye különböző szegleteiből érkeztek az új párok, hiszen a cél, hogy minden plébánián megalakulhasson legalább egy házas- vagy családcsoport.

A főpásztor arra kérte a családreferetúra önkénteseit, munkatársait, hogy legyenek aktívan jelen az egyházmegye katolikus közoktatási intézményeiben is; szervezzék meg az egységes jegyesoktatást; vegyenek részt a katekumenátus tevékenységben; szervezzenek olyan programokat, amelyeken megmutatkozhat a szentségi házasságban rejlő erő; vállaljanak szerepet a helyi társadalmi kezdeményezésekben és az országos családpasztorációs szervezetekben; továbbá segítsenek az egyházmegyei lelkiségi mozgalmak koordinálásában.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat