Házaspárok is segítik a családpasztorációt a Pécsi Egyházmegyében

2018. április 13. péntek 16:42

A közös célokat és az elérésükhöz szükséges lépéseket fogalmazták meg a Pécsi Egyházmegyében működő családreferatúra önkéntesei és munkatársai az április 11-én Pécsett tartott megbeszélésükön.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Minden plébánián legyen házas- vagy családi csoport – ez az egyik kiemelt célja a pécsi egyházmegyei családreferatúra tevékenységének. A családpasztoráció feladatát egyre többen végzik; öt új házaspár kapcsolódott be a munkába, akiket a referatúra mostani találkozóján mutattak be a pécsi püspöki palotában.

A találkozót Udvardy György megyéspüspök vezette, aki a megbeszélés kezdetén megköszönte a házaspárok segítőkészségét.

Bacsmai László családreferens, mohácsi plébános bemutatta az új munkatársakat, akik közül többen önkéntesként vállalták, hogy példaadásukkal és szervező munkájukkal segítik a családpasztorációt. A Pécsi Egyházmegye különböző szegleteiből érkeztek az új párok, hiszen a cél, hogy minden plébánián megalakulhasson legalább egy házas- vagy családcsoport.

A főpásztor arra kérte a családreferetúra önkénteseit, munkatársait, hogy legyenek aktívan jelen az egyházmegye katolikus közoktatási intézményeiben is; szervezzék meg az egységes jegyesoktatást; vegyenek részt a katekumenátus tevékenységben; szervezzenek olyan programokat, amelyeken megmutatkozhat a szentségi házasságban rejlő erő; vállaljanak szerepet a helyi társadalmi kezdeményezésekben és az országos családpasztorációs szervezetekben; továbbá segítsenek az egyházmegyei lelkiségi mozgalmak koordinálásában.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat