Hivatások hétvégéje – Plébániaközösségek életébe kapcsolódtak be a gyulafehérvári kispapok

2018. április 24. kedd 19:20

A gyulafehérvári szeminárium növendékei a Jó Pásztor vasárnapjának hétvégéjén, április 20. és 22. között gyulafehérvári, temesvári, nagyváradi, szatmári egyházmegyei plébániákra látogattak, ahol a hívekkel találkozva, a közösségek életébe bekapcsolódva tettek tanúságot hivatásukról.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A temesvári egyházmegyei Resicabánya, Lugos, Arad-Séga és Temesvár-Józsefváros; a nagyváradi egyházmegyei Biharpüspöki, Tasnád, Szilágysomlyó, Hegyköztóttelek, Székelyhíd, Sólyomkővár és Nagyszalonta; valamint a szatmári egyházmegyei Mezőfény és Szinérváralja közösségeit, továbbá a nagybányai Krisztus Király- és Szentháromság-plébániát és a szatmárnémeti székesegyház plébániaközösségét látogatták meg április 20. és 22. között a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye szeminaristái.

A két-három fős csoportok hittanórákat tartottak a plébániákon, részt vettek a közösségek, csoportok találkozóin, és megismerhették az adott környéket.

Idén – a korábbi évekkel ellentétben – nemcsak színmagyar, hanem nyelvileg vegyes vidékekre is ellátogattak a papnövendékek, megismerve az ottani pasztoráció összetettebb kihívásait is.

A szeminaristák egy csoportja a főegyházmegyében maradt: részt vettek Tamás József püspök Csíksomlyón bemutatott aranymiséjén – hiszen a segédpüspök tizennyolc évet a kispapok között szolgált spirituálisként. E csoport a tusnádi plébánia tevékenységébe kapcsolódott be ezekben a napokban.

Április 22-én, vasárnap este élményekkel és megerősítő találkozásokkal gazdagodva tértek vissza a növendékek a gyulafehérvári szemináriumba, ahol – a Jó Pásztor példáját követve – arra a szolgálatra készülnek, melynek szépségeibe és kihívásaiba a hivatások hétvégéjén is betekintést nyerhettek.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Főegyházmegye; Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
kibontakozo-kegyelem-interju-mohos-gabor-kinevezett-puspokkel
Kibontakozó kegyelem – Interjú Mohos Gábor kinevezett püspökkel

Ferenc pápa 2018. október 4-én Mohos Gábor pápai káplánt iliturgi címzetes püspökké, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. A Pápai Magyar Intézet (PMI) rektorát római hivatalában kérdeztük.

2018. október 21. vasárnap
ferenc-papa-ne-az-elso-helyekert-konyokoljunk-hanem-szolgalatot-valasszuk
Ferenc pápa: Ne az első helyekért könyököljünk, hanem a szolgálatot válasszuk!

Október 21-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedett a déli Úrangyala ima elmondása előtt, utána pedig a missziós világnap kapcsán a fiatalok bevonásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

2018. október 21. vasárnap