Idén is kigyúltak a csillagok a szegényekért Erdély tíz településén

2018. október 15. hétfő 17:48

Az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akció keretében október 12-én és 13-án ismét felragyogtak az együttérzés lángjai Erdély tíz településén. Az akcióhoz Bereck is csatlakozik, ott október 26-án lehet gyertyát gyújtani a szegényekért.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Caritas minden év októberében megszervezi az akciót: mécsesekkel világítanak meg egy-egy közteret, minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel. Ezzel lehetőséget nyújtanak mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adománnyal láthatóan is kifejezzék: minden nehézség ellenére fontos számukra a közösségük, és érdekli őket a szegény emberek sorsa.

Az akcióban idén eddig 3600-an vettek részt, és több mint 32 ezer lejt (mintegy 2 millió 200 ezer forintnak megfelelő összeget) adományoztak a rászorulóknak. Tavaly több mint 4700-an jöttek el; a helyszínen elhelyezett perselyekben 41 095 lej gyűlt össze: ezekből az adományokból körülbelül hatszáz nehéz sorban élő család és egyedül élő idős személy részére készítettek élelmiszercsomagokat, s így tették szebbé a karácsonyi ünnepüket.

Október 12-én este 6 és 8 óra között kilenc településen gyúltak ki a fények: Marosvásárhelyen, Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron, Marosszentgyörgyön, Szovátán, Erdőszentgyörgyön  és Petrozsényben; Gyergyóalfaluban pedig október 13-án zajlott a rendezvény. Bereckben, a kultúrotthonban október 26-án lehet majd gyertyát gyújtani.

Forrás és fotó: Caritas Alba Iulia

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
a-filmek-reven-kozelebb-kerulhetunk-istenhez-dancsak-viktor-kereszteny-film-es-konyvnapokrol
A filmek révén közelebb kerülhetünk Istenhez – Dancsák Viktor a Keresztény Film- és Könyvnapokról

Az Etalon Film Kiadó november 23. és 25. között hetedik alkalommal rendezi meg a Keresztény Film- és Könyvnapokat az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Dancsák Viktor hittanárral, az esemény szervezőjével beszélgettünk.

09:48
segitettbol-lett-segito-bemutatjuk-szent-erzsebet-rozsaja-dij-idei-kituntetettjet
Segítettből lett segítő – Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában. A díjazottról szóló riportunkat olvashatják.

2018. november 19. hétfő