Időkapszulát helyeztek el a szegedi Karolina-iskolában

2017. október 16. hétfő 19:59

Kettős évfordulóra emlékeztek október 16-án a Boldogasszony Iskolanővérek szegedi iskolájában. Az ünnepség során egy időkapszulát helyeztek el az épület falában, amit száz év múlva bonthat fel az iskola majdani közössége.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

1874. október 15-én szentelte fel az első igazgató, Oltványi Pál prépost az iskola kápolnáját, Szent István király tiszteletére. 1883-ban szintén október 15-én látogatott Szegedre Ferenc József király, hogy megtekintse az árvíz után újjáépült várost. Eredetileg kimaradt volna a programból az intézmény meglátogatása, azonban az uralkodó külön kérte, hogy menjenek el megnézni az alsóvárosi apácaiskolát is.

A Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium falába most egy hengert helyeztek el. Beletettek egy iskolaköpenyt, amilyet huszonöt éve hordanak a diákok, egy nyakkendőt kitűzővel, a diákok üzeneteit, egy tollat, egy iskoláról szóló újságcikket, aprópénzt, fotókat a tanárokról, iskolai dolgozókról. Napjaink jellegzetes tárgyait sem hagyták ki a kapszulából: egyrészt egy pendrive-ra töltötték fel a „digitális bennszülöttek”, a diákok fotóit; másrészt egy, a tanárok által előszeretettel „elkobzott” játékot, egy fidget spinnert (háromágú pörgettyűt) is beletettek.

A hengert végül a falba helyezték, s elé emléktáblát rögzítettek. Az intézmény közössége azt reméli, száz év múlva a jövő diákjai, tanárai, dolgozói érdeklődéssel fogják kibontani az időkapszulát.

Forrás és fotó: Szegedma.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
keletrol-jon-lux-nyugatrol-luxus-kiss-rigo-laszlo-magyar-puspokok-ad-limina-latogatasarol
Keletről jön a lux, nyugatról a luxus – Kiss-Rigó László a magyar püspökök ad limina látogatásáról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vesznek részt Rómában. A küldöttség tagjaként Rómában tartózkodó Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a Vatikáni Rádió magyar adásában beszélt eddigi tapasztalatairól, élményeiről.

14:28
ferenc-papa-misen-belepunk-golgota-esemenyeibe-es-nem-szinieloadasra-megyunk
Ferenc pápa: A misén belépünk a Golgota eseményeibe, és nem színielőadásra megyünk!

A Szentatya november 22-én folytatta katekéziseit a szentmiséről. A mise emlékezet jellegéről elmélkedett, a szentmise ugyanis Krisztus húsvéti misztériumának emlékezete.

2017. november 22. szerda