Időkapszulát helyeztek el a szegedi Karolina-iskolában

Megszentelt élet – 2017. október 16., hétfő | 19:59

Kettős évfordulóra emlékeztek október 16-án a Boldogasszony Iskolanővérek szegedi iskolájában. Az ünnepség során egy időkapszulát helyeztek el az épület falában, amit száz év múlva bonthat fel az iskola majdani közössége.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

1874. október 15-én szentelte fel az első igazgató, Oltványi Pál prépost az iskola kápolnáját, Szent István király tiszteletére. 1883-ban szintén október 15-én látogatott Szegedre Ferenc József király, hogy megtekintse az árvíz után újjáépült várost. Eredetileg kimaradt volna a programból az intézmény meglátogatása, azonban az uralkodó külön kérte, hogy menjenek el megnézni az alsóvárosi apácaiskolát is.

A Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium falába most egy hengert helyeztek el. Beletettek egy iskolaköpenyt, amilyet huszonöt éve hordanak a diákok, egy nyakkendőt kitűzővel, a diákok üzeneteit, egy tollat, egy iskoláról szóló újságcikket, aprópénzt, fotókat a tanárokról, iskolai dolgozókról. Napjaink jellegzetes tárgyait sem hagyták ki a kapszulából: egyrészt egy pendrive-ra töltötték fel a „digitális bennszülöttek”, a diákok fotóit; másrészt egy, a tanárok által előszeretettel „elkobzott” játékot, egy fidget spinnert (háromágú pörgettyűt) is beletettek.

A hengert végül a falba helyezték, s elé emléktáblát rögzítettek. Az intézmény közössége azt reméli, száz év múlva a jövő diákjai, tanárai, dolgozói érdeklődéssel fogják kibontani az időkapszulát.

Forrás és fotó: Szegedma.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria