Idősek anyák napi köszöntője Nagyváradon

2018. május 9. szerda 11:57

Verses, zenés anyák napi műsorral és kézzel készített üdvözlőlapokkal köszöntötték a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpontban élő időseket május 4-én a Művészeti Líceum diákjai és tanárai.

A fiatalok – huszonöt ötödikes-hatodikos diák – nagy örömet szereztek énekükkel, verseikkel az otthonban lakó idős hölgyeknek – akik megélték az anyaság, nagymamaság, dédanyaság örömeit. A műsort követően apró ajándékokkal és néhány szóval egyenként is köszöntötték az időseket, akik számára az odafigyelés és az emberi kapcsolat mindennél értékesebb.

A magánének-szakos Porsztner Abigélt és Demeter Krisztinát Béres Csilla énekszakos tanárnő készítette fel. A diákokat a tizedikes Katona Ábel zongorán, Szabó Attila tanár gitáron kísérte. Az előadást Mados Andrea tanárnő, a hatodikosok osztályfőnöke készítette elő.

Nagy Gabriella, a Művészeti Líceum aligazgatója a következőket nyilatkozta: „Igyekszünk nemcsak tanítani, hanem az életre is nevelni a fiatalokat. Ebben fontos szerepe van az ilyen és ehhez hasonló műsoroknak, melynek keretében a diákok kifejezhetik a szülők és idősek iránti tiszteletüket. Az anyaság a legszebb hivatás, amivel valamilyen formában mindenki találkozik az élete során, ezért fontosnak éreztem és a diákoknak is kihangsúlyoztam, hogy ne csak a kis osztályok – előkészítősök, elsősök, másodikosok – készüljenek anyák napi műsorral.

Ebből nem szabad kizárni a nagyobbakat sem. Nagyon fontos, hogy ez a hála és tisztelet folyamatosan megmaradjon az életükben.”

Forrás és fotó: Szombati-Gille Tamás/Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-vallasok-kepviseloihez-beke-hidjait-epitsetek
Ferenc pápa üzenete a vallások képviselőihez: A béke hídjait építsétek!

Október 14-én a Szentatya arra figyelmeztetett a Bolognában tartott vallásközi imatalálkozóra küldött üzenetében, hogy a vallásoknak a párbeszédet, a békét, a testvéri együttélést kell szolgálniuk, mert különben önmagukat tagadják meg.

19:15
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

15:45