IV. Károly ereklyéit helyezték el Jászóvárott

2018. május 22. kedd 13:55

Május 21-én ünnepi szentmisében helyezték el a jászóvári premontrei apátsági templomban IV. Károly csontereklyéjét. Az eseményről Gábor Bertalan szepsi esperes, plébános tájékoztatott.

A szentmise főcelebránsa Ambróz Márton Štrbák OPraem jászóvári főapát volt, akivel együtt miséztek a rend és a környék papjai. A csontereklyét a Szent György Lovagrend és a Károly Király Imaliga tagjai kíséretében Habsburg-Lotharingiai Ildikó vitte az oltárhoz.

Szentbeszédében a premontrei főapát örömét fejezte ki, hogy Szlovákiában – Pozsony és Pöstyén után – immár Jászóvárott is tiszteletüket fejezhetik ki a hívek a volt osztrák császár és magyar király ereklyéi előtt. Arra bátorította a lelkes résztvevőket, hogy bizalommal kérjék a nemes hitvalló közbenjárását, aki különösen is érti a megalázottak helyzetét.

Forrás és fotó: Szepsi Római Katolikus Espresesség

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-ujsagiroknak-eleg-kizsakmanyolasbol-segiteni-kell-az-afrikaiakat-fejlodni
Ferenc pápa az újságíróknak: Elég a kizsákmányolásból, segíteni kell az afrikaiakat fejlődni!

Június 21-én este, a genfi egynapos látogatása végén, a Szentatya ismét válaszolt a repülőn vele utazó újságírók kérdéseire.

22:05
papszentelesre-varva-vagy-az-emberek-szolgalatara
Papszentelésre várva – Vágy az emberek szolgálatára

Kisiván Csabát, a Kaposvári Egyházmegye diakónusát június 23-án szenteli áldozópappá Varga László megyéspüspök. Dobai Barna Ottót ugyanezen a napon szenteli áldozópappá Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök.

19:59