Jégkorcsolyázó nővér hódít az interneten

Megszentelt élet – 2016. január 13., szerda | 19:08

A szlovák apácáról egy tizenéves készített videót, amikor az orsolyita nővér rendtársainak bemutatott néhány műkorcsolya-figurát egy pozsonyi jégpályán.

Mária Pavla Hudáčeková orsolyita szerzetesnővér, aki műkorcsolyabajnok volt fiatalabb korában, habitusban mutatta be tudását a pozsonyi jégpályán rendtársainak.

A pályán jelen lévők is elámultak piruettjein és ugrásain – ennek köszönhetően született ez a rövid videó is, melynek tizenéves készítője, David Fico kishúgával korcsolyázott éppen. David közzétette a történetet a blogján; mint írja, úgy érezte magát, mintha egy hollywoodi filmbe csöppent volna, amikor a tíz apáca megjelent a jégen. És mind vidámak és szépek voltak – hangsúlyozza a blogger. A kishúga később meg is kérte Mária nővért, hogy tanítson neki néhány figurát.


Mint Mária nővér a Zasvätený život katolikus lapnak elmondta, tíz éve öltözött be, de azóta is gyakorolja a műkorcsolyázást, amikor ideje engedi. Korábban imaalkalmakat is tartott jéghokisoknak; emellett gyerekeknek tart edzéseket, illetve matematikát és informatikát tanít a pozsonyi orsolyita iskolában.

Mária nővérről (szlovák nyelvű) kisfilmet is forgatott a Zasvätený život, melyet ITT tekinthetnek meg az érdeklődők.

Forrás és fotó: Aleteia.org; Daily Mail

Videó: Daily Mail

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria