Kettős jubileumot ünnepeltek a nagyváradi vincés nővérek

2017. december 20., szerda | 12:52

Rendbe lépésük 70, illetve 75 éves jubileuma alkalmából köszöntötték két rendtársukat december 17-én a nagyváradi vincés nővérek.

Az egyik ünnepelt, Albert Felicia nővér 1947-ben lépett a rendbe. A feloszlatás után műtős asszisztensként dolgozott Bukarestben. Szolgálatát talpraesettség, példamutatás, és lelki összeszedettség jellemezte; betegsége ellenére még ma is mindig igyekszik felvidítani nővértársait.

A másik jubiláns, Pollmann Lucianna nővér rendbe lépésének 75. évfodulóját ünnepelte: 1942-ben, tizenhat évesen lépett a közösségbe. Sváb származása miatt 1945-ben  édesapjával és öccsével együtt deportálták, azonban Adjudnál a nunciatúra kérésére szabadon engedték más apácákkal és papokkal együtt. Lucianna nővér ekkor látta utoljára életben édesapját, aki az elváláskor csak annyit mondott lányának: „Menj nyugodtan haza, hiszen ezért adtalak Istennek és csak azért imádkoztam, hogy te megmenekülj!”

Lucianna nővér tanítóképzőt végzett, de a rendek feloszlatása miatt ő sem gyakorolhatta hivatását. A nővér hazakerült Palotára, ahol tíz éven keresztül szolgált kántorként, majd  1960-ban ápolónő lett a közeli tüdőszanatóriumban. Nyugdíjba menetelét követően, a kommunizmus bukása után ő volt, aki felkarolta a rendbe érkező fiatalokat. Lelkükre kötötte, hogy az Istenbe vetett feltétlen bizalom legyen mindig első helyen életünkben, és akkor nincs az a nehézség, amely eltántoríthatna hivatásunktól, amely megtörné hitünket.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-nagycsutortok-este-annak-van-legnagyobb-hatalma-aki-leginkabb-szolgal
Ferenc pápa nagycsütörtök este: Annak van legnagyobb hatalma, aki leginkább szolgál!

Április 18-án a Szentatya a Rómához közeli Velletri település börtönében mutatta be a nagycsütörtök esti misét, amelynek keretében megmosta tizenkét különböző nemzetiségű fogvatartott lábát. Az elítéltek közül lelkileg is sokan készültek az alkalomra, például meg is gyóntak.

2019. április 18., csütörtök
erdo-peter-mutatta-be-nagycsutortok-esti-szentmiset-esztergomban-96211
Erdő Péter mutatta be a nagycsütörtök esti szentmisét Esztergomban

Április 18-án, nagycsütörtökön este Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét az esztergomi bazilikában. A liturgia során a főpásztor elvégezte a lábmosás szertartását.

2019. április 18., csütörtök
Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle