Kántorképző tanfolyamot indít a Pécsi Egyházmegye

Hazai – 2018. május 14., hétfő | 9:00

A Pécsi Egyházmegye felvételt hirdet kántorképző tanfolyama első évfolyamára. Jelentkezési határidő: június 15.

A négyéves képzés és a sikeres záróvizsga után a résztvevők a Pécsi Egyházmegye által kiállított kántori oklevelet, segédkántori működési engedélyt vagy hivatalos énekvezetői engedélyt kapnak.

A jelentkezési lap letölthető a Pécsi Egyházmegye honlapján keresztül. A kitöltött jelentkezési lapot le lehet adni személyesen a püspökség portáján (Pécs, Dóm tér 2.), vagy el lehet küldeni elektronikus úton Kovács Szilárd, a bazilika zenei igazgatója, a tanfolyam vezetője részére a draliszcsavok@gmail.com e-mail címre. A jelentkezéshez csatolni kell a jelentkezési lap mellett egy kézzel írt szakmai önéletrajzot és egy plébánosi ajánlást.

A tanfolyamra olyan, 14. életévüket betöltött érdeklődők jelentkezését várják, akik legalább három évig folytattak zongora vagy orgona előtanulmányokat. A tanfolyamvezetővel történő egyeztetés után esetleg más hangszeren szerzett előképzettséggel is beadható a jelentkezés.

A felvételi meghallgatás június 18-án 10 órától lesz a pécsi Szent Péter- és Szent Pál-székesegyház Szent Mór-kápolnájában. A tanfolyam június 25-én kezdődik.

Részletes információ a Pécsi Egyházmegye honlapján olvasható.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria