Karitatív tevékenységéért kapott díjat Csuja Imre színművész

Hazai – 2017. szeptember 19., kedd | 9:06

Csuja Imre kapta szeptember 7-én a Hajléktalanokért Közalapítvány „Hajléktalan Emberért” díját. A színművész régóta tevékenykedik az otthontalanokért, többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményein keresztül.


A díjat olyan embereknek ítéli oda évről évre a közalapítvány, akik nem a szociális szakmában tevékenykedve fáradoznak a rászoruló emberek felemelésén. Az elismerést elsőként Nagy Bandó András humorista kapta, de díjaztak már könyvkiadót és érdekvédelmi szervezetet is.

Idén Csuja Imre színművész kapta a Hajléktalan Emberért díjat. Az Örkény Színház Jászai Mari-díjas művésze több alkalommal lépett fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan embereket ellátó intézményeiben és idősotthonaiban. Elmondta, ha kap egy ilyen felkérést, gondolkodás nélkül elvállalja, hiszen olyan embereknek viheti el a verseket, a színházat, akiknek már régóta nem lehet a mindennapok része a kultúra, a színházba járás.


Csuja Imre számára természetes, hogy azzal segít a rászoruló embereknek, amije van, vagyis elviszi nekik a színházat, a verseket. „Ez a fajta karitatív tevékenység egyrészt misszió számomra, másrészt én így reagálok a közéletre. Nem sajnálkozom, szánakozom, hanem elmegyek egy hajléktalanszállóra verset mondani, és utána még beszélgetünk egy jó órát” – mondta a színész, aki tavasszal részt vett a szeretetszolgálat kampányában is Beer Miklós püspökkel és számos művésszel, közszereplővel együtt.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Kovács Bence

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria