Kilencedet tartottak a betegek világnapja alkalmából a vajdasági Pádén

2018. február 21. szerda 09:00

A vajdasági Pádén is rendszeresen imádkozzák a hívek a lourdes-i kilencedet, amit a világ szenvedő betegeiért, valamint ápolóikért, segítőikért ajánlanak fel. Az idei betegek világnapjához kapcsolódva az egyházközség tagja, Lobár Mária és a helyi imacsoport hívta össze az imádkozókat február 3-tól.

A Havas Boldogasszony-templom hittantermében kilenc napon át csendült fel az ének: „Üdvözlettel, dicsérettel zengje ajkunk Máriát, mintha Lourdes-ban hogyha lennénk, úgy látunk, óh, Szűzanyánk”. A kilenced alatt dicsérettel, köszönettel, fohásszal, rózsafüzér imával fordultak a lourdes-i Szent Szűzhöz. Az előimádkozók, felolvasók felidézték az eseményeket, amelyek 160 éve történtek a dél-franciaországi Lourdes falucskában.

A szervezők az ájtatosságot a világ szenvedő betegeiért ajánlották fel, és azokért – orvosokért, ápolókért, a betegápoló rendek tagjaiért, papokért és szerzetesekért, önkéntesekért, hozzátartozókért –, akik a betegségben szenvedőket ápolják, segítik a gyógyulásukat vagy enyhítik kínjaikat.

Fiser János plébános kérte az időseket, betegeket, akik nem tudtak elmenni a közösségben mondott imára, hogy otthonaikban ők is csatlakozzanak a kilencedhez.

A kilenced végén, február 11-én, Szűz Mária lourdes-i jelenése ünnepén Fiser János az imádkozókért mutatta be a szentmisét. A liturgia során az ájtatosságot végzők felajánlották magukat Szűz Mária szeplőtelen szívének.

A plébános prédikációjában felidézte: a Szűzanya Lourdes-ban úgy mutatkozott be, hogy ő a Szeplőtelen Fogantatás. Ő hathatós pártfogó és szószoló, ezért bizalommal kérjük, hogy azokat a szándékokat, amelyeket a kilencedet végzők fölajánlottak, továbbítsa a mindenható Istenhez.

Fiser János arra kérte az imádkozókat, hogy mindig mindenkinek mondják el Mária lourdes-i üzenetét: „Tartsatok bűnbánatot! Imádkozzátok a rózsafüzért! Imádkozzatok a bűnösök megtéréséért!”

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
egyben-tart-ferences-zarandoklat-matraverebely-szentkutra
Egyben tart – Ferences zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra

Augusztus 14–20-áig immár huszonnegyedik alkalommal szervezték meg a ferencesek Esztergomtól Mátraverebély-Szentkútig vezető zarándoklatát. A résztvevők száma idén is meghaladta a kétszázat. Augusztus 19-én, a Szécsénytől Szentkútig tartó szakaszon csatlakoztunk a zarándokokhoz

14:27
a-kereszt-tartja-meg-hazat-szent-istvan-kiraly-unnepe-gyori-egyhazmegye-fotemplomaban
A kereszt tartja meg a hazát – Szent István király ünnepe a Győri Egyházmegye főtemplomában

Veres András győri megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be augusztus 20-án, Szent István király, hazánk fővédőszentje ünnepén a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

13:00