Közös imára és ételosztásra hív a Szatmári Egyházmegye Szent Erzsébet ünnepe alkalmából

Külhoni – 2017. november 15., szerda | 11:25

November 19-én, vasárnap közös imára hívják a szegényekkel közösséget érzőket a szatmárnémeti Hildegárda-templommal szembeni Szent Erzsébet-szoborhoz, majd ételosztást tartanak a város több pontján.

Az idei lesz az ötödik alkalom, amikor a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye szervezésében köztéren, a Hildegárda-templommal szembeni Szent Erzsébet-szobornál imádkoznak a hívek közösen a szegényekért, a szükséget szenvedőkért. Akik november 19-én, vasárnap délután 2 órakor ellátogatnak a helyszínre, a Schönberger Jenő megyéspüspökkel együtt elmondott ima mellett meghallgathatják Barta Barnabás püspöki tikár gondolatait a szolgáló szeretet példájának szentjéről, és elhelyezhetnek egy szál virágot is Szent Erzsébet szobránál.

Az eseményen részt vesznek az egyházmegyei szeretetszolgálat-csoportok tagjai, akiknek egy része a nyilvános megemlékezést követően ételt osztani indul: a Boldog Scheffler János Központ munkatársai a Toamnei utcára; az egyházmegyei karitászszervezet tagjai a 14-es lakónegyedbe, a Neajlov sétányra; az egyházmegyei kórház-pasztorációs iroda, az egyházmegyei pasztorális iroda és a plébániai szeretetszolgálatok tagjai a Ion Ghica utcai szociális tömbházakhoz; a Máltai Szeretetszolgálat helyi munkatársai pedig az Ostrovului utcai szociális tömbházaknál fognak ételt osztani.

A résztvevők tudják, hogy a rászorulók gondjait korántsem lehet egyszeri ételosztással megoldani, akciójuk csak kiemeli a szeretetszolgálat hétköznapokban való megélésének szükségességét, egy napon felmutatja a szélesebb közösség felé is.

Szent Erzsébet emléknapján az egyházmegye több plébániáján is rendeznek megemlékezést, ételosztást, így szintén november 19-én Túrterebesen, november 20-án pedig Nagybányán és Máramarosszigeten. A szatmárnémeti megemlékezést és ételosztást a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria