Különleges hangverseny volt a nagyváradi püspöki palotában

2018. április 16. hétfő 16:32

Különleges hangverseny helyszíne volt a nagyváradi püspöki palota díszterme április 15-én: a Partiumi Keresztény Egyetem 2017-ben a macedóniai Ohridban, egy nemzetközi kórusversenyen első díjat nyert énekkara lépett fel, Kovács Gábor vezetésével.

Felcsendült az ismeretlen keresztnevű Liebholt Lobe den Herrn című szerzeménye, amely több évszázad elteltével most szólalt meg másodszor, és először mutatták be Nagyváradon Lászlóffy Zsolt Te Deum-töredék című művét.

A programban a következő művek szerepeltek még: Sweelinck: Miserere, Purcell: By the waters of Babylon, Goudimel: Psalmus 137, Scarlatti: Exsultate Deo, Liszt Ferenc: Salve Regina, Bongiovanni: Panis Angelicus (vezényelt Antal Zsuzsa harmadéves hallgató), Kodály Zoltár: 121. genfi zsoltár, Csajkovszkij: Pater Noster (vezényelt Szopos Zoltán harmadéves hallgató), Gyöngyösi Levente: Laudate Dominum, Horváth Márton: Levente O salutaris hostia, Kocsár Miklós: Jó szánút, jó fejsze, Bárdos Lajos: Régi táncdal, Tóth Árpád: Csillagoknak teremtője.

Köszönetképpen Böcskei László nagyváradi megyéspüspök az „Isten adta csodák” közé sorolta a lélekemelő koncertet, mely hozzájárult a húsvéti öröm és a remény elmélyítéséhez.

Forrás és fotó: Erdon.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-torinoi-lepel-kutatoja-megbizhatatlan-vizsgalat-amely-szerint-nehany-verfolt-nem-eredet
A torinói lepel kutatója: Megbízhatatlan a vizsgálat, amely szerint néhány vérfolt nem eredeti

Emanuela Marinelli, a római La Sapienza egyetem professzora, világhírű lepelkutató szerint minden tudományos alapot nélkülöz az a vizsgálatsor, amely hamisnak találta a Jézus halotti leplén található vérfoltok felét.

16:07
latogatoban-szent-istvan-bazilika-harangtornyaiban
Csak a háborúkban hallgattak el... – Látogatóban a Szent István-bazilika harangtornyaiban

A kereszténység egyik ősi vallási jelképe, szakrális tárgya a harang. Harang zúg ünnepekkor, a gyász idején, messzire szólt a félrevert harang tűz vagy árvíz esetén, s még ma is harangszó hívja szentmisére az embereket.

2018. július 18. szerda