Liturgikusének-versenyt hirdet a Görögkatolikus Metropólia

2019. február 8., péntek | 11:21

A Görögkatolikus Metropólia tizenegyedik alkalommal hirdeti meg liturgikusének-versenyét minden korosztálynak. Az egyházmegyei elődöntők legjobbjai a metropóliai döntőbe juthatnak tovább.

Az idei verseny különlegessége, hogy a szervezők nem helyezéseket osztanak ki, hanem arany, ezüst és bronz minősítéssel díjazzák a meghallgatott énekeket. Idén is lehet jelentkezni egyéni, csoportos, illetve családi énekléssel. A csoportoknak és családoknak legalább három, legfeljebb öt éneklő taggal kell fellépniük. A követelmény mindkét fordulóban ugyanaz lesz, korcsoportonként meghatározva. A parlando éneklési módot külön értékeli a zsűri.

Jelentkezni 2019. március 14-ig, az enekverseny@gorogkatolikus.hu e-mail-címen lehet. A szervezők kérik, hogy a jelentkezés során mindenki tüntesse fel a nevét vagy csapata nevét, korcsoportját, iskoláját vagy parókiáját, felkészítőjét, valamint egyházmegyéjét. 

Az énekverseny egyházmegyei fordulóit március 23-án tartják. A Hajdúdorogi Főegyházmegye versenyzői a hajdúdorogi Szent Bazil-iskolában lépnek fel, a Miskolci Egyházmegye a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskolában rendezi meg döntőjét, a Nyíregyházi Egyházmegye énekesei pedig a nyíregyházi Szent Miklós-iskolában vesznek részt a megmérettetésen. A metropóliai énekversenyt április 6-án, 15 órától rendezik meg a máriapócsi Emmánuel Zarándokközpontban. 

Bővebb információ, köztük a kötelező énekek korcsoportok szerinti lebontásban, valamint a letölthető segédanyag a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapján érhető el.  

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd
Útravaló – 2019. április 23.

Útravaló – 2019. április 23.

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. április 23.

Mai evangélium – 2019. április 23.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 20,11–18

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle