Liturgikusének-versenyt hirdet a Görögkatolikus Metropólia

2019. február 8. péntek, 11:21

A Görögkatolikus Metropólia tizenegyedik alkalommal hirdeti meg liturgikusének-versenyét minden korosztálynak. Az egyházmegyei elődöntők legjobbjai a metropóliai döntőbe juthatnak tovább.

Az idei verseny különlegessége, hogy a szervezők nem helyezéseket osztanak ki, hanem arany, ezüst és bronz minősítéssel díjazzák a meghallgatott énekeket. Idén is lehet jelentkezni egyéni, csoportos, illetve családi énekléssel. A csoportoknak és családoknak legalább három, legfeljebb öt éneklő taggal kell fellépniük. A követelmény mindkét fordulóban ugyanaz lesz, korcsoportonként meghatározva. A parlando éneklési módot külön értékeli a zsűri.

Jelentkezni 2019. március 14-ig, az enekverseny@gorogkatolikus.hu e-mail-címen lehet. A szervezők kérik, hogy a jelentkezés során mindenki tüntesse fel a nevét vagy csapata nevét, korcsoportját, iskoláját vagy parókiáját, felkészítőjét, valamint egyházmegyéjét. 

Az énekverseny egyházmegyei fordulóit március 23-án tartják. A Hajdúdorogi Főegyházmegye versenyzői a hajdúdorogi Szent Bazil-iskolában lépnek fel, a Miskolci Egyházmegye a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskolában rendezi meg döntőjét, a Nyíregyházi Egyházmegye énekesei pedig a nyíregyházi Szent Miklós-iskolában vesznek részt a megmérettetésen. A metropóliai énekversenyt április 6-án, 15 órától rendezik meg a máriapócsi Emmánuel Zarándokközpontban. 

Bővebb információ, köztük a kötelező énekek korcsoportok szerinti lebontásban, valamint a letölthető segédanyag a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapján érhető el.  

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő