Lövéseket adtak le a szaléziak egyik szicíliai befogadóközpontjára

2018. február 19. hétfő 11:21

Február 14-én, szerdán este belőttek a Don Bosco 2000 Egyesület Szicíliában, Pietraperziában lévő épületébe, ahol bevándorlókkal foglalkoznak, segítve az integrációs folyamatot.

A helyi püspök egy héttel korábban bocsátotta a szalézi egyesület rendelkezésére az épületet, ahol húsz bevándorlónak biztosítottak helyet.

A lövések az utcáról érkeztek, betörték az ablakot, és egy belső ajtó félfájában álltak meg. Senki nem sérült meg, de a bevándorlók és a szövetség dolgozói is megdöbbentek és megrémültek.

Agostino Sella, az egyesület elnöke kijelentette: „Ez egy rendkívül gonosz tett azokkal a fiatalokkal szemben, akiknek már így is nagy nehézségeik vannak. Megdöbbentették őket a lövések az éjszaka közepén. Nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni, és folytatni fogjuk a munkát. Pietraperzia egy nagyon barátságos város, és nem értjük ennek az aljas tettnek az indítékát.”

Az utóbbi napokban számos helyi lakó látogatott el az új központba, hogy biztosítsák a bevándorlókat szolidaritásukról és felajánlják önkéntes segítségüket, elérhetővé téve számukra az integráció lehetőségét.

A bűncselekményt követően a helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy növelik a rendőrség és a csendőrség jelenlétét a környéken. A történtekre reagálva Rosario Gisana, a Piazza Armerina-i egyházmegye püspöke Pietraperziába látogatott, ahol szentmisét mutatott be a helyi papsággal.

„Folytatjuk a befogadási munkát, és meg vagyunk győződve arról, hogy mint mindig, a jó diadalmaskodik a gonosz felett” – áll a szalézi egyesület által kiadott nyilatkozatban.

* * *

A Don Bosco 2000 Egyesület segíti az integrációt és a befogadást, különös tekintettel azokra a migránsokra, akik szociális, gazdasági és szellemi nehézségekkel küzdenek. A keresztény elképzelés és a szalézi pedagógiai hagyomány inspirálja az egyesület munkáját öt központban: Pietraperzia mellett Piazza Armerinában, Aidonéban, Cataniában (a kíséret nélkül érkező kiskorúakkal) és Villarosában.

Forrás: Szaléziak.hu

Fotó: Donbosco2000.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
nagyheti-es-husveti-szertartasok-az-erseki-es-puspoki-szekhelyeken-2018-ban
Nagyheti és húsvéti szertartások az érseki és püspöki székhelyeken 2018-ban

Az alábbiakban a húsvéti időszak ünnepi püspöki szentmiséinek és szertartásainak helyszínéről és időpontjáról tájékozódhatnak.

2018. március 23. péntek
a-borunk-ala-bujt-isten-megjelent-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotet
A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

2018. március 23. péntek