Máriával Jézushoz, az irgalom útján – Első alkalommal tartottak rózsafüzér-találkozót Tiszazugon

2019. május 13., hétfő | 11:11

A csépai Szent Jakab-plébániához tartozó tiszasasi Nagyboldogasszony-templom adott otthont az első tiszazugi rózsafüzér-találkozónak, melyre az Isteni Irgalmasság és az Irgalmasság Anyja rózsafüzércsoportok tagjait várták május 4-én.

A „Máriával Jézushoz, az irgalom útján” mottóval meghirdetett találkozó zászlajának – amelyet Gyimesen készítettek – előoldalán a Szűz Anya hímzett alakja, hátoldalán az irgalmas Jézus képe kapott helyet.

A találkozón közel kétszázötven hívő vett rész, helyiek és a környező települések lakói. A program szentségimádással kezdődött, majd rózsafüzért imádkoztak a hívek. Ezt követően Máriáról és az irgalmasságról szóló előadások, tanúságtételek hangoztak el, többek között Szakállas Lajos nyáregyházai diakónus tartott előadást az Irgalmasság Anyjáról, Máriáról.

A közös ebéd után Szent Fausztina nővér ereklyéjét helyezték ki, körmenet keretében. Az irgalmasság rózsafüzérének elimádkozását követően, amelyet a nyáregyházi Irgalmasság imacsoport vezetett, Varga Sándor plébániai kormányzó tartott előadást Isten irgalmasságáról.

Beer Miklós váci megyéspüspök az irgalmasság órájában, három órakor mutatott be szentmisét. Szentbeszédében a Szűz Mária istenanyaságáról elmélkedett és arról a csodálatos ajándékról, amelyet az ő anyasága jelent minden teremtmény számára. A rózsafüzér titkainak elmondásában, átelmélkedésében odaadásunkat fejezzük ki égi Édesanyánk felé. Jó, ha imádkozzuk a rózsafüzért, hogy az Isten anyja mindig velünk legyen, óvjon és segítsen bennünket.

A püspök köszöntötte az édesanyákat, és a Jóisten áldását kérte életükre.

A liturgiában a zenei szolgálatot Papp Erzsébet tanár-kántor és a helyi egyházközösség kórusa látta el. A szentmise végén a főpásztor megáldotta a hívek rózsafüzéreit.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Csépa Község Önkormányzata, Csépai Római Katolikus Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati városháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

19:54
bences-es-premontrei-papszenteles-pannonhalman
Bencés és premontrei papszentelés Pannonhalmán

Jurinka Szilveszter bencés és Horváth János premontrei szerzetest szentelte pappá Várszegi Asztrik püspök, emeritus pannonhalmi főapát május 18-án, szombaton a pannonhalmi Szent Márton-bazilikában.

14:02