Megkezdődött Esztergomban a szalézi rendfőnök és tanácsa regionális látogatása

2017. augusztus 9. szerda 13:02

Augusztus 7. és 12. között zajlik a „Visita d’insieme”, a szalézi rendfőnök és tanácsa közös látogatása a rend észak- és közép-európai régiójának keleti szektorában. A találkozó házigazdája a Szent István Magyar Szalézi Tartomány, helyszíne az esztergomi Szent Adalbert Központ.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A rendfőnök, Ángel Fernández Artime, az egyes szektorok tanácsosai, valamint az észak- és közép-európai régió tanácsosán kívül az üléseken részt vesznek a régió tíz szalézi tartományának tartományfőnökei, illetve a tartományi tanácsok tagjai Lengyelország–Varsó, Lengyelország–Piła, Lengyelország–Wrocław, Lengyelország–Krakkó, a Cseh Köztársaság, Horvátország, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország és Ukrajna körzetből.

A résztvevőket a házigazda magyar tartományfőnök, Ábrahám Béla és a tartományi tanács tagjai fogadták. A program közösen elimádkozott vesperással kezdődött, amit a magyar tartományi vikárius, Vitális Gábor vezetett, majd Tadeusz Rozmus, az észak-európai régió tanácsosa hivatalosan is üdvözölte a rendfőnököt és minden résztvevőt.

Az este baráti, testvéri találkozóval telt, melyen minden résztvevő bemutatkozhatott és megismerkedhetett a többiekkel.

Augusztus 8-án zajlott az első ülésszak. A szervezői feladatokat Depaula Flavio tartományi titkár és Nádudvari Géza tartományi ekonómus látja el.

Forrás: Szaléziak.hu

Fotó: Infoans.org, Szent István Magyar Szalézi Tartomány Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nem-lehet-megorizni-az-egyhaz-tanitasat-annak-tovabbfejlesztese-nelkul
Ferenc pápa: Nem lehet megőrizni az Egyház tanítását annak továbbfejlesztése nélkül!

Október 11-én a Szentatya jelentős beszédet intézett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett találkozó résztvevőihez a vatikáni szinódusi teremben. Hangsúlyozta az egyház hagyományának dinamikus, élő jellegét, és kiemelte a tanfejlődést a halálbüntetés kérdésében.

2017. október 16. hétfő
itt-talalkozo-leanyfalun
Idén is Leányfalun szervezték meg az állandó diakónusok találkozóját

Október 12. és 14. tartották a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, a diakonátus iránt érdeklődők ITT (Imádság, Tanulás, Találkozás) találkozóját és továbbképzését a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A szombati szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros volt.

2017. október 16. hétfő