Megtartották az idei első fatimai zarándoknapot Alsószentivánon

2018. május 17. csütörtök 13:48

A fatimai Szűzanya legrégebbi magyarországi búcsújáró helyén, a Fejér megyei Alsószentivánon májustól októberig minden hónap 13-án, a fatimai jelenések napjain zarándoknapot tartanak. Az idei első búcsúnapon, május 13-án közreműködött Pitti Katalin operaénekesnő, Liszt-díjas érdemes művész.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A szertartáson  részt vettek az alsószentiváni Fatimai Boldogasszony Általános Iskola tanulói és tanárai is. Többen már május 12-én, szombaton segítettek a park takarításában, hogy a tavaly megújult kegyhely méltó körülmények közt fogadhassa a zarándokokat.

A búcsún részt vett Varga Gábor országgyűlési képviselő, valamint a környék településeinek polgármesterei. A szentmisét Mészáros János sárbogárdi címzetes apát mutatta be; prédikációt mondott Bak Ádám, a székesfehérvári vízivárosi Jézus Szíve plébánia diakónusa.

Bak Ádám az anyák példáján keresztül közelítette meg a Szűzanyával való kapcsolat fontosságát. Ahogy az anyák szeretetre, békességre, a gonosznak való ellentmondásra, megbocsátásra nevelik gyermekeiket, biztatva őket: „Ne féljetek!” – ugyanerre buzdít bennünket Szűz Mária is. A Szűzanya, aki Jézus jó tanítványának bizonyult, megsegíti mindazokat, akik közbenjárását kérik imádsággal, rózsafüzérrel, és őszinte bűnbánatot tartanak.

A szentmise végén, a körmenetet követően Helter István plébános köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a búcsú méltó lebonyolításában, előkészületeiben, illetve jelenlétükkel megtisztelték a kegyhelyet. Külön köszönetet mondott Pitti Katalin művésznőnek, aki a szentmisén archaikus Szűz Mária-énekeket adott elő.

A búcsúünnep szentségimádással zárult.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
kibontakozo-kegyelem-interju-mohos-gabor-kinevezett-puspokkel
Kibontakozó kegyelem – Interjú Mohos Gábor kinevezett püspökkel

Ferenc pápa 2018. október 4-én Mohos Gábor pápai káplánt iliturgi címzetes püspökké, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. A Pápai Magyar Intézet (PMI) rektorát római hivatalában kérdeztük.

2018. október 21. vasárnap
ferenc-papa-ne-az-elso-helyekert-konyokoljunk-hanem-szolgalatot-valasszuk
Ferenc pápa: Ne az első helyekért könyököljünk, hanem a szolgálatot válasszuk!

Október 21-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedett a déli Úrangyala ima elmondása előtt, utána pedig a missziós világnap kapcsán a fiatalok bevonásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

2018. október 21. vasárnap